Aron Ralstont családon belüli erőszakért és kisgyermek bántalmazásáért tartóztatták le.

Aron 2003-ban az Utah állambeli Blue John kanyonban barangolt, amikor egy rossz lépésnek köszönhetően egy szikla magával sodorta, az esés után pedig fogságba ejtette. Aron keze a szikla alá szorult. A hegymászó rettentő kínokat élt át, mert egy szelet csokival és egy kulacs vízzel kellett volna kibírnia, amíg a mentés megérkezik. 

Aron RalstonForrás: AFP

Ő azonban tudta, erre kevés az esély, mert még a szüleinek sem mondta meg, hova megy pontosan. Aron 5 nap küzdelem után amputálta saját karját és kiszabadult a fogságból. Története bejárta a világsajtót, sőt az Oscar-díjas rendező, Danny Boyle 127 óra címmel megfilmesítette a történetet.

Aron a világhírnév után családot alapított és feleségétől egy kisfia született. 2010-ben azonban elváltak. Két évvel ezután a repülőn megismerkedett Vita Shannonnal, akitől 8 hónappal ezelőtt gyermeke született. A pár valószínűleg viharos kapcsolatban élt. A botrány pedig nem váratott sokáig. Amikor a férfi előző házasságából született fia miatt vitatkoztak, Aron meglökte Shannont, aki ezután tarkón vágta. Mivel mindezt látta a 8 hónapos kisgyermekük, az amerikai törvények értelmében ez az akció családon belüli erőszaknak számít. Aront és párját elvitték a rendőrök, de valószínűleg sikerült tisztázniuk a kínos helyzetet a hatóságokkal, mert hétfőn mindkettőjüket hazaengedték - írja a Daily Mail.