A korábbi győztesekkel, egykori mentorokkal latolgattuk az esélyeket, de csekkoltuk a versenyzők Facebookos oldalait is. Figyeljétek a Life.hu-t, mert indul a nagy X-Faktor hétvége!

A nagy kérdés most, hogy ki nyeri meg a 2013-as tehetségkutatót. Vajon Danics Dóra, aki még egyszer sem párbajozott? Ti is arra szavaztatok, hogy a szőke tehetség lesz idén a befutó. Vagy Geszti Péter másik mentoráltja, Krasznai Tünde győzedelmeskedik, akit a show legmegosztóbb személyiségének tartanak? Netán idén először egy csapat, a ByTheWay nevét mondja majd ki Lilu, akik egy meglepő fordulat után tértek vissza a műsorba?

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Az X-Faktor eddigi három győztesei már letették a voksukat és elárulták nekünk, kinek drukkolnak. Kocsis Tibor, aki 2011-ben nyerte mag a versenyt, azt mondta: „A döntősök közül Krasznai Tündére tenné le a voksát. „Tünde igazi előadó, nagyon érdekes hangszínnel. Ha őt látom, rengeteg valós és hiteles érzelmet látok. Szeretem azt a jó értelemben vett erotikus vibrálást, amit ő a színpadon képvisel" - mesélte Tibó.

Oláh Gergő 2012-ben párbaj nélkül nyert. „Danics Dórit személyesen ismerem az előző szériából. Sokat jammeltünk együtt. Bírom a rekedtes, vagány hangját. Az igazi favoritom azonban a ByTheWay. Régóta ismerem a srácokat és szeretem, amit csinálnak" - mesélte Gergő. Vastag Csabi, aki 2010-ben győzedelmeskedett, nem szeretett volna senkit kiemelni, mert szakmai tanácsokkal látja el az idei döntősöket, ezért mindenki nagyon közel áll a szívéhez.

A régebbi mentorok közül Keresztes Ildikó a Fókusz című műsorban látogatta meg Tündét. „Olyan mintha magamat látnám, én végig neked drukkoltam, szeretem, hogy van benned ez rock&roll életérzés" - mondta Ildikó Tündének, amikor meglátogatta az X-Faktor házban.

Feró sokszor hangoztatta, hogy szeretné, ha végre lány nyerné az X-Faktort, erre pedig most meg is van az esély két lánnyal a döntőben.

A Facebookon egyelőre a ByTheWay vezeti a versenyt. A fiúknak 39300 rajongójuk van a közösségi oldalon. Utána Danics Dóra következik 9900, majd Krasznai Tünde 6600 rajongóval. Ha itt dőlne el a szavazás, a fiúk nyernének.

Az RTL Klub X-Faktor oldalán már sokkal kiélezettebb a verseny, ha azt nézzük, hogy a dobogósok előző heti produkcióit hányan nézték meg. A múlt heten a legnézettebb klip Danics Dóráé volt, aki Rúzsa Magdi „Egyszer" című dalát énekelte, a klipet 29800-an látták. A ByTheWay Szikora Róbert egyik kedvencével, a Queen ohemian Rhapsodyval a második helyen áll 17800 megtekintéssel, Krasznai Tünde párbajdalát pedig 11900-an nézték meg.