Eszenyi Enikő reggel óta a Vígszínház próbatermében tartózkodik, ezért csak sejteni lehet, hogy valaki a fülébe súgta már a színházát érintő legújabb információt: egyedüli pályázóként indul a Vígszínház igazgató posztjáért. 

"Eszenyi Enikő ma délután újra beadta igazgatói pályázatát a 2014. február 1-től 2015. június 30-ig szóló időszakra" - szólt a szűkszavú közlemény, amit a Vígszínház a közösségi oldalára posztolt ki csütörtökön délután. A másik pályázó, Balázs Péter péntek délelőtt az MTI-vel tudatta, hogy nem indul a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulóján.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán, http://vigszinhaz.hu

"Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így" - olvasható Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatójának közleményében.

Szerettük volna megtudni Enikőtől, hogy örül-e a hírnek, de mivel jelenleg próbál, későbbre ígért választ a színház sajtósa. Azt nem árulta el, hogy az igazgatónőt valaki értesítette-e már a színházat érintő délelőtti fordulatról.