Angliába költözött a legelső ValóVilág-ban feltűnt Kégl Ágnes, aki az egyik legnagyobb brit lapkiadónak készít interjúkat a szigetország sztárjaival.

Kalandos úton került Angliába Ági. Hazánkban dolgozott újságíróként, amikor egy londoni divatbemutatóra őt delegálta a szerkesztőség. Ági nemcsak remek, exkluzív anyagokkal, de egy komoly álláslehetőséggel a tarsolyában tért haza. Álmatlan éjszakák követték az utazást, menjen vagy maradjon? Megbánja-e, ha visszautasít egy olyan állást, amit nem szoktak az ember után dobni, pláne, ha nem is az anyanyelve az angol? Végül döntött, összecsomagolt és párjával valamint hétéves kisfiával, Áronnal új életet kezdett.

Forrás: Kégl Ági

„Annyira hihetetlen, ahogy minden alakult. Lehetőséget kaptam, hogy kipróbáljam magamat és most itt vagyok. Amikor tavaly egy nemzetközi divatbemutatóra érkeztem nem is gondoltam, hogy a  Daily Express brit lapkiadó egyik legnagyobb főnökével fogom tölteni az estét, aki látta, hogy annak ellenére remekül boldogulok a saját celebjeikkel, hogy külföldi vagyok. Talán a mentalitásom, a közvetlenségem, a kapcsolatteremtő képességem fogta meg, így másnap a kiadó irodájába invitált egy állásinterjúra. Egy évet kaptam, hogy eldöntsem, szeretnék-e náluk dolgozni. Szeptemberben már kopogtattam az ajtajukon, hogy megjöttem, itt vagyok, és várom a lehetőségeket. Először heti két nap jártam be dolgozni, majd naponta" – mesélte Ági, aki London mellett, Windsorban talált kényelmes házat családjának.

„Az angol sztárokat faggatom, rendezvényekre járok, exkluzív interjúkat készítek. Például Natashával, az Atomic Kitten nevű zenekarból, Luisa Zissman, helyi valóságshow-sztárral és Alexandra Burke-vel,  a The X Factor ötödik évadának nyertesével. Nem könnyű, mert meg kellett tanulnom a helyi újságírói frázisokat, olyanokat tanulok és tapasztalok, amikre otthon nem lenne lehetőségem. Tisztában vagyok vele, hogy ilyen környezetbe kevesen kerülnek, hogy a legnagyobbaktól tanulhassák a szakmát. A celebek is kedvesek velem, soha nem kérdeznek rá az enyhe akcentusomra. Semmi negatívum nem ért a származásomból kifolyólag, semmi előítéletet, a közel fél év alatt semmi rosszat nem tapasztaltam. Néha meglep, hogy svédnek gondolnak! Alexandra a második találkozásunkkor már a nyakamba borult. Kedvesek, közvetlenek, semmi sztárallűr nincs bennük" - lelkendezett Ági, aki a Life.hu munkatársa volt, mielőtt új életet kezdett.