Meglepő módon, és akaratlanul tett boldoggá jó pár teniszezőt Pintér Sándor belügyminiszter a „Szeressük egymást gyerekek!" elnevezésű XVI. Valentin-napi Páros Teniszversenyen, ahol messze elkerülik a teniszpályát az egymással szemben álló politikai nézetek. Ismét egy csapatban ragadott ütőt a kormány és az ellenzék.

Valószínűleg nem így indult neki a mai napnak a belügyminiszter. Biztos, hogy egy szakmán kívüli győzelmet is be szeretett volna zsebelni, de nem sikerült neki. A humorát ennek ellenére nem veszítette el.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Eddig minden versenyen itt voltam - szerencsére, a fizikai állapotom megengedi -, és örömöt szerzek az ellenfeleknek. A mai napon mindenkitől kikaptunk, ezzel sikerült boldoggá tennem a versenyzőtársaimat" - mondta nevetve Pintér Sándor, akinek partnere, Temesvári Andrea, Roland Garros-nyertes, hatszoros Európa-bajnok teniszezőnő volt.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 „Az a legnagyobb probléma, hogy mi, profik, az amatőrökre nem úgy ütjük a labdát, ahogy normálisan tennénk. Ez néha hátrány, mert nem használjuk ki azt az előnyt, amivel rendelkezünk. Mégis így tudjuk igazából érdekessé tenni a mérkőzést: húzzuk a mézesmadzagot, és amikor kell, akkor mégiscsak megcsináljuk a pontot. Ez a harmadik év, hogy egy párost alkotunk ezen a versenyen a belügyminiszter úrral, akivel ezen kívül nem szoktunk játszani. Gondolom, hogy neki is izgalom egy közismerten jó játékossal játszani, és ez biztos nyomást is gyakorol rá, de én mindig csak bíztatom, soha nem szólok rá, ha véletlenül elrontja" - tette hozzá Andrea.