Zenét írtak Erőss Zsolt emlékére

halál hegymászó Kiss Péter Erőss Zsolt Kancsendzönga zenemű Himalája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kancsendzöngán elhunyt hegymászónk tiszteletére Gyöngyösi Levente írt zeneművet Sinfonia concertante 4 ütőjátékosra és zenekarra címmel – számol be a 4bakancs.com

2013 novemberében hangzott el Pécsett majd Budapesten a Művészetek Palotájában az Amadinda Ütőegyüttes és a Pannon Filharmonikusok előadásában, valamint Bogányi Tibor vezényletével Gyöngyösi Levente Sinfonia concertante 4 ütőjátékosra és zenekarra című műve. A darab II. tétele Erőss Zsolt hegymászó emlékére készült, és egy igen ismert székely népdal is megszólal benne. A felvétel a pécsi Kodály Központban készült 2013 novemberében.

Világhírű hegymászónk 2013. május 21-e körül tűnt el a sikeres csúcstámadás után a Kancsendzöngán. A legvalószínűbb az, hogy társával, Kiss Péterrel lezuhantak vagy megfagytak. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban emléktáblát is avattak a Hópárducnak. Csíkszeredán pedig a helyi sportcsarnokot neveztek el róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.