A Dal digitális kommentátora kijelentette: unja a banális tehetségkutatókat a magyar közönség. Kijelentése fura, ugyanis a tavalyi eurovíziós elődöntők előtt róla sem sokan hallottak még. 

"A közönség már unja a banális tehetségkutatókat, amelyekhez képest már egy vödör kő is atomvillanást képvisel izgalmak tekintetében. Lassan már az ország nyolcvan százaléka jelentkezett ilyen műsorokba, és kezdünk rájönni, hogy sem a tehetséget, sem a rátermettséget nem lehet tanulni. Vannak olyan tehetségkutatósok, akik igazán figyelemre méltók – többek között Kállay-Saunders Andris, Pál Dénes vagy Király Viktor –, de a legtöbbjük sajnos nem különösebben érdekes. Akkor is civilek maradnak, ha művész úrnak vagy asszonynak nevezik őket ezekben a műsorokban"fogalmazta meg kritikáját a Borsnak az előadó, és hozzátette, az Eurovíziós Dalverseny más. 

Forrás: ByeAlex/Facebook

"Ezen a ver­senyen sokat számít az angoltudás, nem úgy, mint egy átlagos hazai vetélkedésben. Tavaly én úgy tapasztaltam, hogy a fejlett nyugati országok közönsége valósággal rosszul lesz a helytelen, rossz kiejtésű angoltól, ezért tényleg csak a stabil tudással rendelkező énekesnek javasolnám az idegen nyelvet. Másrészt itt a dalok versenyeznek, nem pedig az előadók" – magyarázta.

ByeAlex véleményét egyébként több, a tehetségkutatók valamelyikében feltűnt énekes is osztja. Varga Viktor például bár hálás a Csillag születiknek, hozzáteszi, úgy véli, felhígult a tehetségkutatás. Krasznai Tünde szerint a tehetség mindenképpen utat tör magának. Kijelentése különös, ugyanis az ő kvalitásait pont a legutóbbi X-Faktorban ismerte meg az ország"Tíz éve azt hittük, mindent elértünk a Megasztárral, majd rájöttünk, hogy ez csak egy lufi" - jelentette ki Dér Heni.