Király Viktor és családja sok támadást kapott az elmúlt napokban A Dal döntője után. Először azzal vádolták őket, hogy sértődötten távoztak a verseny után, majd Király Tamás Rúzsa Magdiról írt karakteres véleménye ütötte ki a biztosítékot.

Király Viktor közösségi oldalán már jelezte, hogy semmiféle sértettséget nem érez és nagyon örül barátja, András sikerének. Édesapja, Király Tamás pedig a Life.hu-nak elmondta, nem akarta megbántani Rúzsa Magdit, csupán egy rossz pillanatában erősebben bírálta A Dal zsűritagját a kelleténél. 

Forrás: facebook/Király Tamás

„Alapvetően nem vagyok féltékeny ember, ezért ezzel teljesen ellentmond, hogy én elviharoztam a helyszínről. A verseny után legalább még másfél órát maradtam, osztottam autogramokat és adtam interjúkat is, személyesen és levélben is gratuláltam Andrásnak, mert őszinte véleményem, hogy megérdemli a győzelmet" – írta közösségi oldalán Viktor, akinek édesapja azt is kifejtette, miért nem jelentek meg a sajtótájékoztatón.

Csak a partiról tudtunk, felénk nem jelezték, hogy sajtótájékoztató is lesz. A bulihoz pedig fáradtak voltunk. Viktorra másnap új megmérettetés várt, hiszen A Nagy Duettben is helyt kellett állni. Profi előadó lévén tudta, hogy pihenésre van szüksége" – mondta Tamás, aki egy internetes fórumon kemény szavakkal bírálta Rúzsa Magdit: „Tetszik a művésznő, habár én inkább egy orrhangú kóristának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista s***nyaló!" – írta Tamás, aki azóta belátta, ezek a szavak túl erősek voltak.

„A problémám az volt Magdival, hogy nem vállalta konzekvensen a véleményét. Mivel két alkalommal maximális 10 pontot adott Viktornak, nem értettük mi történt a döntőben, amikor be sem szavazta a négy döntős közé" – magyarázta Tamás, aki nem akarta megbántani az énekesnőt.

„Aki a zsűriben ül és vállalja a nyilvánosságot, annak a kritikákat is be kell vállalnia. Ettől függetlenül belátom egy rossz, magányos pillanatomban kicsordult belőlem az elkeseredés, ezért erősebben bíráltam Magdit, mint kellett volna. Az őszinteségemről azonban híres vagyok, és aki ismer, úgyis tudja, hogy ártani nem akarok senkinek" – szögezte le Tamás.

Érdekes tény, hogy akárcsak Rúzsa Magdi, Király Viktor is Megasztár nyertes volt. A műsor készítői tehát faramuci helyzetet teremtettek azzal, hogy olyan nyertes bírált nyertes, aki ugyanabban a műsorban, ugyanolyan sikereket ért el.