A Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Schmuck Andort, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnökét.

Schmuck Andor gyerekkora óta túlsúlyos, hatalmas teste mégsem zavarja. A jó kedélyű politikus próbálkozott már fogyókúrával, amely során 52 kilótól szabadult meg, majd a súlyveszteség miatt megereszkedett bőrét korrigálta plasztikai sebész.  Futott kukorékolva az Andrássy úton, saját maga énekelte kampánydallal igyekezett szavazókat szerezni, és hatalmas, vörös rózsacsokorral búcsúzott válása után feleségétől. Az elnök körül szinte mindig történik valami megmosolyogni való, de nem csak vidámságból áll az élete. Jelenleg éppen ételosztással foglalkozik: a kampánypénzt plakátok helyett a szegények megsegítésére költi.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Engem is zavar a túlsúlyom, de ezzel együtt kell élnem, elfogadtam önmagamat. Nem túl meglepő, de már gyerekkoromban bántottak, erről az időszakról inkább az jut az eszembe, hogy senki sem tudott olyan kiváló rántott húst csinálni, mint a nagymamám. Most akkor kire haragudjak: a nagyira, aki a szüleim helyett naponta főzött rám, vagy arra, aki csúfolt? Pedig nem vagyok az az éjjeli hűtőnyitogató típus, és nem eszem sokat, nem is értem, mitől hízom. Fogyókúrázni is csak fogadásból kezdtem el, amikor három hónap alatt leadtam ötven kilót és ezzel 3,5 tonna élelmiszert nyertem, amit szétosztottunk a szegények között. Utána egy részét visszaszedtem, de elárulom, nem volt jobb úgy sem a közérzetem. Számomra az a lényeg, hogy a környezetemben élők jól érezzék magukat, akkor én is jókedvű vagyok. Ha jó társaságba kerülök, ha remek a hangulat, akkor nem fogom vissza magamat és láthatóan sokszor töltöm az időmet ilyen módon" – nevetett Andor, akinek szerencséje van, amióta itthon is lehet hatalmas méretű konfekcióruhát vásárolni, nem kell szabóhoz járnia egyedi méretei miatt.

„A cipőméretem sem túl hétköznapi, 50-es lábam van. Bemegyek a gyerekcipőboltba, veszek két 25-ös cipőt és összevarratom. Ötvenes kis lábak, törik át a nádat, hipp-hopp, jön Schmuck! énekelte jóízűen a refrént Andor, aki szerint legalább ilyen gondban vannak az apró lábú hölgyek lábbeli vásárlásnál, mint ő.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„A divat terén elég konzervatív vagyok. Háromrészes öltönyt, nyakkendőt, fehér inget viselek szinte mindig, még akkor is, ha kissé furcsának tűnik egy-egy helyen ez az öltözék, mint tavaly a Sziget fesztiválon. A divatot jobban szeretem a csinos hölgyeken. Szerencsém van, az egykori feleségem és a mostani kedvesem is dekoratív nő. Sajnos az első házasságom kudarccal végződött, amit sajnálok, de mindig tanul az ember a hibáiból. Én hibáztam, ez nem kérdés, ki más tudna hibázni egy házasságban? Nem volt elég figyelem, törődés és persze, hogy ilyenkor megnyílik a világ a másik fél felé is. Ezt tudomásul kell venni. Csapásokat kapunk és csapásokat adunk, akkor épp kaptam. Az új kapcsolatomban próbálok erre figyelni. Azt megtanultam az életben, hogy az embernek vagy igaza van, vagy boldog akar lenni. A nők egy olyan bolygóról jöttek, ahol úgy szól a mondás, hogy: akkor vagyok boldog, ha igazam van, de azt nem adják könnyen. Ezen a kettős problémán kell végigküzdeni az életet, hogy úgy tudjak igazat adni, hogy közben mindketten boldogok legyünk. Kétségtelen tény, hogy arra legalább büszke vagyok, én voltam az első és az utolsó, aki a Vidámparkban tartotta az esküvőjét. Amikor a válást kimondták, a zenész barátaim rázendítettek egy dalra és én 54 szál vörös rózsával búcsúztam  el Krisztinától, akivel ennyi  időt, 54 hónapot voltunk együtt. Lehet szépen is intézni mindent, én törekszem arra, hogy mindent stílusosan csináljak. A kudarc ellenére nagy vágyam, hogy családom, gyerekeim legyenek. Van egy vízióm. Ülünk a kandalló előtt egy jó hangulatú szobában, a gyerekkel játszunk a kedvesemmel. Bejön egy biztonsági őr és közli, hogy indulni kell, miniszterelnök. Feláll a kedvesem és távozik. Én szívesen lennék az első first man, ez önmagában eredmény lenne. Ha úgy hozza a sors, újból megnősülök, már 50%-ig benne vagyok, már csak a másik félnek kell igent mondania. Nem kötök házassági szerződést. Az én vagyonom az élmények, azt nem lehet elvinni" – mesélte vidáman Andor, akinek máris bővül a családja, igaz, nem gyerekkel.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„A kedvesemmel, Lindával nemrég hat unokánk született. Volt két tengerimalacunk, nekik születtek kölykeik, és a tengerimalac kölyköknek is kölykei. Most mindegyik malacka nálunk van, de hamarosan kezdődik a játék, hogy kinek tudjuk odaadni az apróságokat. Akkor majd ne vedd fel a telefont, ha hívlak, úgysem tudsz nemet mondani, és bajban leszel, mert ez felelőséggel jár!"  – fenyegetett meg a politikus, aki nem mindig tréfál. Az ételosztásnál minőségi ellenőrként van jelen, csak úgy veszi át a lefőzött, több ezer adag ételt, ha neki is ízlik.

A mém gyártók egyik kedvenc céltáblája a politikusForrás: Schmuck Andor