Akár a földről, távirányítással téríthették el a malajziai utasszállítót

Dr. Sally Leivesley Malajzia terrorakció távirányítás utasszállító gép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brit terrorista szakember, Dr. Sally Leivesley véleménye szerint távirányítással téríthették el a malajziai utasszállító repülőt.

Amennyiben a szakembernek igaza van, az új fejezetet nyit a terrorizmus történetében, személyes jelenlét nélkül ugyanis még soha egyetlen gépen sem tudták - távolról - átvenni a hatalmat a terroristák.

Dr. Sally Leivesley szerint a gépeltérítés első szakasza szinte észrevétlen volt, a fedélzeti hacker támadás alattomosan kapcsolta ki a gép védelmi eszközeit, vette kézbe az utaszállító irányítását és változtatta meg a paramétereket: a gép irányát, sebességét és magasságát. -írta a Sunday Express.

Eltéríthették a malajziai gépethttp://www.origo.hu/nagyvilag/20140315-elterithettek-a-malajziai-gepet.htmlEz a szakértők legfrissebb elmélete a Boeing rejtélyes eltűnéséről. Most sürgősen feltérképezik a pilóták, a 10 fős személyzet és mind a 227 utas hátterét.NagyvilágMinden elmélet megdőlt eddig a malajziai repülőrőlhttp://www.origo.hu/nagyvilag/20140313-minden-elmelet-megdolt-eddig-a-malajziai-repulorol.htmlNem volt a levegőben órákon át, nem a roncsait találták meg a Dél-kínai-tengerben, és a személyzet házait sem kutatták át. Hat nappal az MH370-es járat eltűnése után is tanácstalanok a malajziai hatóságok.NagyvilágMitől tűnhetett el a malajziai gép?http://www.origo.hu/nagyvilag/20140309-mitol-tunhetett-el-a-malajziai-gep.htmlHasonló esetre eddig nem nagyon volt példa, mint az eltűnt malajziai gépé. Ha magasan repül egy gép, szinte mindig van ideje vészjelzést leadni, ráadásul ha a tengerbe csapódik, akkor meg több nyomot szokott hagyni. Közben észrevettek a tengeren pár roncsdarabot, de a sötét miatt nem tudták megállapítani, hogy a repülőhöz tartoztak-e.Nagyvilág

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.