Meztelenkedős Facebook-vírus terjed

Forrás: Thinkstock -
Facebook vírusirtó meztelen link üzenőfal vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A meztelen videós linkeket semmiképp ne nyissátok meg, mert egy agresszív vírus!

Bizonyára ti is belefutottak már az üzenőfalon a „Naked Video" linkbe, amelyen valamelyik ismerősötök naponta többször is bejelöl benneteket, vagy rosszabb esetben ti vagytok, akik posztoljátok a meztelenkedős videót. Nos, ez egy régi-új Facebook-vírus. Már tavaly is támadt, de sokak bosszúságára most megint tele van vele a közösségi portál.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Aki rákattint a linkre (de ne tegye!), egy hamis YouTube oldalra jut, ahol egy figyelmeztetés is fogadja, hogy a videó korhatáros, és már 2 milliónál is többen nézték meg - írja a kisalföld.hu az allfacebook.com-ra hivatkozva. Videó azonban igazából nincs, helyette a Flash Player frissítését kéri az oldal. A linkre kattintva azonban a Trojan.FakeFlash.A (Trojan.GenericKD.1571215) vírust kaphatjuk meg, amely egy bővítményt telepít a böngészőbe, ami aztán ellopja a felhasználó nevét, képeit, hogy aztán újabb posztokkal terjedjen tovább a Facebookon.

Az XY "naked video" című bejegyzésnél általában több felhasználó is kap megjelölést, amely az idővonalon is megjelenik. Ezeket célszerű eltávolítani, vagy védekezhetünk ellenük a következő módszerrel: a beállításoknál az "Idővonal és megjelölés" alatt az első pontnál ("Ki adhat hozzá dolgokat az idővonalamhoz?") keressük meg a felülvizsgálatot ("Szeretnéd felülvizsgálni, ha az ismerőseid megjelölnek egy bejegyzésben, mielőtt megjelenne az idővonaladon?"), és engedélyezzük. És ha ilyen megjelölést kapunk, egyszerűen ne engedélyezzük a publikálását az idővonalunkon!

Aki pedig már besétált a csapdába, annak érdemes frissíteni a vírusirtóját és jól jöhet egy antimalware program futtatása is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.