Nyolc év után elkészült a Kelenföldi pályaudvart a Keletivel összekötő négyes metró. Péntektől déltől vasárnap üzemzárásig ingyen utazhatunk rajta - írja az Origo.hu. 

A Kelenföldi végállomáson pénteken reggel 9-kor átadták a 4-es metrót, déltől pedig elkezdődik az utasforgalmi próbaüzem. A végleges használatbavételi engedély hat hónap "üzemszerű hibamentes működés után" adható ki. Kövesd az Origo.hu percről-percre tudósítását az M4-ről!

Fotó: Mudra László - Origo

A 7,4 kilométeres négyes metróvonal Kelenföld vasútállomást köti össze a Baross téri Keleti pályaudvarral. A metrószerelvényeket a francia Alstom cég szállítja, ezek külsőre megegyeznek a 2-es vonalon közlekedő Metropolis kocsikkal, de a 4-es metró teljesen automata vezérlésű. Az első időszakban azonban még vonatkísérő személyzet lesz a szerelvények vezetőállásaiban.

Az utasok a 4-es metrót ingyenesen használhatják péntektől a vasárnapi üzemzárásig, döntött a Budapesti Közlekedési Központ igazgatótanácsa, mert "a fővárosnak elemi érdeke, hogy az új vonalat az utazóközönség minél hamarabb megismerje és használatba vegye".