Legyen magas, és ápolt fogsorral rendelkezzen az, aki BKV ellenőrnek jelentkezik, ezek a legfontosabb kritériumok egy metróban posztoló, jegyeket ellenőrző vagyonőrnek.

170 cm magasság, rendezett fogsor és vagyonőr igazolvány, ha ezekkel rendelkezik valaki, már mehet is állásinterjúra a buszvégállomásra – írja a Bors

Forrás: Magyar Távirati Iroda Zrt./Máthé Zoltán

 „A 4-es metró indulásához keresünk személy vagyonőröket. Hölgyek és urak jelentkezését várjuk. Minimum 170 cm magasság és ápolt fogsor a felvétel kritériuma" – olvasható az interneten az álláshirdetés.

A lap megkeresésére a hirdető a következőket mondta: „A 3-as és a 4-es vonalra keresünk vagyonőröket. Előbbin 24, utóbbin 16 órás szolgálatot kell teljesíteni, és 500 forintos órabért biztosítunk. Hozza magával a vagyonőri igazolványát és bizonyítványát, egy kézzel írt önéletrajzot és a legmagasabb iskolai végzettségét igazoló papírt. Ez lehet akár nyolc általános is" – sorolta a telefonban egy férfihang, aki azt is elárulta, hogy délután egy buszvégállomáson lesz az állásinterjú.

„Előfordult, hogy idős, fogatlan bácsi jelentkezett. 165 centi alatt nem vesznek fel senkit" – tette hozzá a hirdető, aki elárulta: ő a közlekedési cég alvállalkozója, a biztonsági őrök vele kötnek szerződést.