A címben azért van némi irónia, annyira nem örülünk neki, hogy esősebb és szelesebb lesz az idő jövő héten. Az előrejelzés szerint a nappali felmelegedés is mérséklődik, néhol csak 12 fokig emelkedik majd a hőmérséklet.

Hétfőn többnyire gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb néhol alakul ki záporeső. Kedden eleinte napos, fátyolfelhős idő várható, majd késő délután, este északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, egyre több helyen alakul ki zápor, helyenként zivatar. A szél megerősödik, késő délutántól helyenként viharossá is fokozódik. Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Eleinte több helyen, később főként keleten várható eső, zápor. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. Nappal mindössze 12-16 fokig melegszik a levegő.

Forrás: AFP

Csütörtökön is időnként megerősödik a szél, de sok napsütés várható, néhol - legnagyobb eséllyel északkeleten - lehetnek záporok. Nappal 18 fok is lehet. Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett néhol lehet zápor, többfelé megerősödik a szél is. Akár 21 fokra is lehet számítani.

Szombaton és vasárnap visszaesik a hőmérséklet: 19, illetve 17 fok körül lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet. Záporok, eső és szél várható hétvégére.