Bíróság előtt kell megjelennie az olasz filmcsillagnak, mert betegnek hazudva magát lemondta fellépését a színházában.

 

Ornella Mutinak azért kell bíróság elé vonulnia, mert betegségre hivatkozva lemondta fellépését, miközben makkegészségesen pózolt az orosz elnök társaságában egy szentpétervári jótékonysági rendezvényen – írja az MTI.

Forrás: AFP

Az 59 éves színésznőnek három alkalommal kellett volna fellépnie még 2011 decemberében az észak-olaszországi Pordenone város Verdiről elnevezett színházában, ám maga helyett egy orvosi igazolást küldött arról, hogy láza van, fáj a torka, köhög, rekedt, és "öt napig nem használhatja a hangját".

Olasz lapok szerint az Ornella Muti betegsége és távolmaradása miatti sajnálkozást azonban nemsokára felháborodás követte: az interneten fotók jelentek meg a színésznőről, amint egyik lemondott pordenonei fellépése estéjén Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Kevin Costner amerikai filmsztárral közös asztalnál vacsorázik.

A pordenonei ügyészség úgy találta, hogy az örökifjú filmcsillag a csalás minősített esetét követte el, sőt még háziorvosát is hamis igazolás kiadására bírta rá. Az ügy most jutott el abba a szakaszba, hogy a színésznőnek meg kell jelennie a bíróságon, ahova április közepén várják.