Húsvéthétfőn több helyen lehet számítani záporra, zivatarra az északi területeken és a Dunántúlon; ott valószínűleg kevesebb is lesz a napsütés. A zivatarok környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb 18-23 fok között várható.

A jövő héten folytatódik a változékony idő, többször várható zápor, zivatar, időnként a szél is megerősödhet, ugyanakkor melegszik is az idő, napközben akár 25 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Forrás: Thinkstock

Kedden már sokfelé várható zápor, nappal 19-24 fokig melegszik a levegő. Szerdán szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar. A nappali maximumhőmérséklet 20-25 fok között alakul. Csütörtökön már több helyen megerősödik a szél. Gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, csak kevés napsütés lehet. Néhol megerősödik a szél, többfelé várható eső, záporeső, helyenként zivatar. Napközben is csak 15-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

A hétvégén szombatra nem érdemes kirándulást tervezni, mert gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen valószínű zápor, zivatar is. A nappali maximumok várhatóan 16-22 fok között alakulnak. Szórványosan vasárnap is számítani lehet záporra, zivatarra, és csak néhány órára süthet ki a nap. A legmagasabb 18-23 fok között alakul.