Krizbai Teca énekesnő vakvezető kutya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Krizbai Tecának, a Csillag Születik felfedezettjének élete egyik nagy álma valósulhat meg most, hogy betöltötte a 18. életévét. A gyengénlátó énekesnő vakvezető kutyát kap.

Teca alig várta, hogy nagykorú legyen, de nem azért, mert önálló életet szeretne kezdeni, és el akar költözni otthonról. Hanem azért, mert csak a nagykorú gyengénlátók igényelhetnek négylábú segítséget.
„Régóta szerettem volna már kutyát, mert sokkal biztonságosabb a közlekedés vele, mint a fehér bottal. A segédeszközzel könnyen eltéved vagy elesik az ember, a kutya viszont látja, hová lépünk.A kiképző mindig azt mondja, hogy a kutya nem taxi, szép is lenne, ha beprogramoznánk. Nem kell majd senkit sem megkérnem, hogy kísérjen vagy vigyen el oda, ahol éppen dolgom van. A kutyus árát pedig megkerestem, több millió forintot énekeltem össze a vakvezető kutya kiképzőknek az anyukámék által létrehozott maglódi Fehérbot Alapítvány által szervezett jótékonysági esteken. Egy labradort igényeltem, nyáron már együtt megyünk a képzésére, ősszel megkaphatom. Kinéztek nekem egy féléves kölyökkutyát, a héten megyünk megnézni, mert időben tudni kell, hogy összepasszolunk-e. Fontos, hogy méretre is megfeleljen, megpróbálok majd vele közlekedni. Ezután egy ötnapos bentlakásos képzésen veszünk részt, ahol teljesen össze kell szoknunk, és utána vizsgáznunk kell" – tervezget Teca, aki biztos benne, hogy el fogja kényeztetni a kutyust.

Integráció a zene és tánc jegyében Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció

„Szeretem a kutyákat, de bevallom, az idegen ebektől még félek. Összerezzenek, ha megugatnak az utcán, mert nem tudom, hogy kint vagy kerítésen belül vannak. Igyekszem leküzdeni a félelmemet, tisztában vagyok vele, hogy a vakvezető kutyával is jól meg fognak ugatni" - tudtuk meg Tecától, akit május 18-án lehet hallani Budapesten énekelni az Aranytíz Kultúrházban megrendezésre kerülő Integráció a zene és tánc jegyében című gálán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.