A házaspár nem létező szexvideója kering a Facebookon. Hajdúék felháborodtak, jogi útra terelik az ügyet.

A Hajdú házaspár nem létező szexjeleneteivel próbálnak pénzt és lájkokat kicsalni a facebookozókból. A közösségi oldalon a múlt héten felbukkant Sarka Kata félmeztelen fotója, amelyre rákattintva elvileg megnézhető Hajdú Péter és felesége állítólagos erotikus felvétele. De csak elvileg. Hiába nyitja meg valaki az oldalt, csak néhány portált talál, amit tetszikelnie kell. A felhasználó hoppon marad, de az oldal működtetője minden látogató után pénzt kap – írja a Bors.  

Forrás: Facebook/Sarka Kata

"Nagyon bosszantó, Peti azonnal felhívta az ügyvédünket, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket. Felháborít ez az eljárás, amivel becsapják az embereket" - nyilatkozta a lapnak Kata, akit nőiességében sért a kamu pornófilm szinte vírusként terjedő hírverése. Az pedig anyaként aggasztja, hogy gyermekeit kikezdhetik egy hazugság miatt az óvodában vagy a játszótéren.

A nem létező home videóra egyébként rengetegen kíváncsiak.

A lap megkereste a házaspár ügyvédjét, Mester Csabát, aki elmondta, polgári és büntetőjogi vonzata is van a dolognak. Az emberi méltóságot sérti, ha valakiről azt állítják vagy híresztelik, hogy szexvideókat készít, és azok nyilvánosságra kerülnek. A magánszféra és a szexuális szokások védelem alatt állnak. Másrészről a szolgáltató a megtévesztés eszközével lájkokra vadászik, hogy gazdaságilag pozicionálja magát, ami pedig kimeríti a csalás törvényi tényállását. Ez pedig vagyon elleni bűncselekmény, mértékétől függően szabnak ki büntetést, de akár kettőtől nyolc évig terjedő börtön is járhat érte.