Michelle Obama is felszólalt az elrabolt diáklányokért

Forrás: Facebook/The White House -
elrablás Egyesült Államok iszlamista szervezet Nigéria Michelle Obama hashtag diáklány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel egy hónapja több száz diáklányt rabolt el egy iszlamista szervezet Nigériában. A közösségi média és néhány híresség egy emberként követeli, engedjék szabadon őket.

Az egész világot sokkolta, amikor a Boko Haram iszlamista szervezet több száz diáklányt rabolt el Nigéria északkeleti részén, akiket videoüzenetük szerint rabszolgaként kezelnek és eladják őket. A közösségi médiában már külön hashtag (a közösségi oldalakon használt úgynevezett címke) született a tiltakozásért és a lányok szabadon engedéséért, amely a „bringbackourgirls", vagyis „hozzátok vissza a lányainkat" nevet kapta.

Forrás: Facebook/The White House

Angelina Jolie nemrég egy párizsi sajtókonferencián fejezte ki felháborodását az üggyel kapcsolatosan, ám nem ő az egyedüli híresség, aki elítéli a történteket: Michelle Obama a Fehér Ház Facebook-oldalán tart maga előtt egy magáért beszélő táblát, illetve Palvin Barbi modellbarátnője, Stella Maxwell is beállt a tiltakozók sorába.

Forrás: Instagram/Stella Maxwell

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.