Csak ízelítő volt a vasárnapi vihar

zivatar tűzoltó vihar ízelítő riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A heves zivataros időjárás miatt országszerte 45-ször riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában. És ez még csak a kezdet... Az OMSZ előrejelzése szerint károkozó szél és nagyméretű jég is jöhet. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: elsősorban a viharos szél, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt is volt dolguk. Több helyen kellett a csapadékvizet eltávolítani a pincékből - írja az MTI.

Forrás: MTI/Varga György

A leszakadt ágak és kidőlt fák hat helyen a közúti forgalmat is akadályozták egy ideig. Előfordult, hogy felsővezetéket szakított le a faágak, továbbá három épületkárnál is kérték a tűzoltók segítségét. A legtöbbször a fővárosban riasztották a tűzoltókat, elsősorban a viharos szél által okozott károk miatt.

Úgy tűnik, ez még csak a kezdet volt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint hétfőn a déli óráktól az északkeleti megyékben, késő délutántól az Alpokalján is kialakulhat néhány zivatar, amelyeket átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg kisebb méretű jéggel kísérhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-20 fok között valószínű.

Az országos előrejelzés szerint a héten sok eső várható, többször megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hőmérséklet a hét folyamán helyenként 20 fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegő.

Rengeteg eső és orkán erejű szél jön!http://www.life.hu/news/20140511-rengeteg-eso-es-orkan-ereju-szel-jon.htmlHétfő reggel borongós idő lesz, még többfelé várható eső, zápor. Napközben nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.News--Megcsonkította magát, majd a fotókat feltöltötte a Facebookrahttp://www.life.hu/news/20140511-megcsonkitotta-magat-az-irakot-is-megjart-tengereszgyalogos-majd-a-fotokat-feltoltotte-a-facebookra.htmlFacebook oldalán dokumentálta hétfői öngyilkosságát egy leszerelt tengerészgyalogos, és az erről készült képeket meg is osztotta barátaival a legnépszerűbb közösségi oldalon. News--Megdöbbentő fotók készültek a könnycseppekről http://www.life.hu/news/20140510-rose-lynn-fisher-megdobbento-fotokat-keszitett-a-konnycseppek-szerkezeterol.htmlElképesztő megállapításra jutott Rose-Lynn Fisher amerikai fotográfus, aki a saját és mások könnyeit kezdte el vizsgálni egy fénymikroszkóp segítségével.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.