Az RTL Klub Híradó műsorvezetőnője otthon is törekszik arra, hogy gyermekei az egészséges táplálkozás jegyében nőjenek fel. A Life.hu megkérdezte a műsorvezetőnőt, ő hogyan figyel ikergyermekeinél arra, hogy megfelelően táplálkozzanak.

Erős Antónia cukorbetegsége miatt az átlagembereknél is jobban odafigyel a táplálkozására. Nemcsak saját maga, hanem ikergyermekei, Matyi és Szonja étkezése is az egészséges életmód jegyében történik. Cukros üdítő például véletlenül sincs otthon.

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány


„Szerintem jó dolog, ha nincs ilyen termék szem előtt, de az én gyerekeim is megkívánják ezeket az édességeket, mindent megkóstolnak. Az fontos, hogy tőlünk is azt hallják, mi az, ami egészséges. Például a napokban előfordult az, hogy a lányom odasúgta a fülembe nagyon visszafogottan, hogy a szomszéd asztalnál ülő apuka megengedi a gyerekének, hogy kólát igyon. Én pedig mondtam neki, hogy igen, nyilván van olyan apuka vagy anyuka, aki megengedi, de mi megbeszéltük, hogy a kóla az ártalmas, és beteg leszel, ha sokat iszol belőle. Ez nem azt jelenti, hogy én állandóan szónokolok az egészséges életmódról, főleg nem a fiamnak, aki nagyon édesszájú. Egyébként is nehéz rábeszélni, hogy egyen már végre egy kis gyümölcsöt vagy zöldséget, és ha elé tenném a salátát, akkor rosszul lenne. A lányom meg nyersen, úgy ahogy van, megeszik bármilyen zöldséget" - mesélte Antónia, akivel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján találkoztunk, ahol a cukorbeteg óvosásokért kampányolt több ismert emberrel, Adával, Pataki Zitával és Kocsis Tiborral karöltve.

Az ikrek
Szonja Mária és Mátyás Iván, az ikrek 2009. július 29-én születtek. Édesanyjuk egyéves korukban mutatta meg őket egy magazinban, azóta óvja őket a nyilvánoságtól.