Világsztárok követelték az elrabolt nigériai iskolás lányok kiszabadítását vörösszőnyeges bevonásukkor a 67. cannes-i filmfesztiválon - írja az MTI.

A versenyen kívül vasárnap bemutatott The Expendables - A feláldozhatók 3. című amerikai akciófilm főszereplői (Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, Mel Gibson, Antonio Banderas és Wesley Snipes, valamint Jason Statham, Dolph Lundgren és a rendező Patrick Hughes) miután autogramot osztogattak és üdvözölték a Fesztiválpalota előtt rájuk váró több száz rajongót - "Hozzátok vissza a lányainkat!" feliratot tartottak maguk elé, miközben a több tucat fotós és operatőr kamerája előtt felvonultak a vörös szőnyegen a díszbemutatóra.

Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei


Szombat este Salma Hayek, Eva Longoria és a francia elnök állítólagos kedvese, Julie Gayet francia színésznő voltak az elsők a cannes-i filmfesztiválon, akik a Nigéria északi részén 2009 óta lázadást folytató, Boko Haram iszlamista szervezet által elhurcolt lányok elengedését kérték.

Előzmények:
A Boko Haram április 14-én 276 növendéket rabolt el egy bentlakásos középiskolából Chibok városban, ahol jelentős keresztény közösség él. Közülük 223-an azóta is a fogságukban vannak. A szervezet vezetője nemrég közzétett videóüzenetében közölte: rabszolgaként fogják kezelni, eladják és házasságra kényszerítik a diáklányokat. Nigériában többen bírálták a kormány kezdeti tétlenségét a diáklányok elrablásával kapcsolatban.