A fiatal énekes a szlovák X-Faktorban harmadik helyezést ért el. A Life.hu-nak azt mondta, elégedett az eredménnyel és nem csalódott, hogy lemaradt a busás fődíjról.

Gyurcsík Tibi a magyarországi X-Faktor második szériájában elsőként esett ki az élő döntőből. Szlovákiában azonban dobogós helyezést ért el.

Gyurcsík Tibi szlovákiai mentorával Celeste BuckinghammelForrás: facebook/Gyurcsík Tibi

„A szlovákiai X-Faktor más volt, mint az itthoni. Az élő showba 8-an kerültünk be. A mentorok két emberrel dolgoztak és a végső döntőbe hatan jutottunk tovább. Majd hárman kiestek a show alatt és végül hárman maradtunk. A szavazás pedig úgy zajlott, hogy egy emberre max 5 szavazatot lehetett küldeni. Így a végeredmény pontosan mutatja, hogy a nézők kit mennyire kedveltek. A szavazatok manipulálásáról pedig szó sem lehetett. A nyertes Szlovákiában 60 millió forintnak megfelelő összeggel gazdálkodhat. Ebben benne van lemezszerződés, klipforgatás, menedzsment, tehát a karrierjét szépen felépítheti a nyereményéből" – magyarázta Tibi, aki ennek ellenére nem csalódott.

„Elégedett vagyok, hiszen dunaszerdahelyi magyar gyerekként, remek eredményt értem el és a szlovákok szép számmal szavaztak rám. A karrierem mindkét országban szeretném folytatni és szívesen ingázom. Mivel profi stáb áll mögöttem, ez nem fog gondot okozni" – szögezte le az énekes, aki a műsor óta folyamatosan kapja a cseh és szlovák gratuláló leveleket.