Nyolc hazai hírességet öntenek szoborba a 3D-s nyomtatási technika segítségével. A celebritások között természetesen ott volt a Hajdú-Sarka házaspár is, de Nádas Péter is a kiválasztottak közé került. A szobrokat jótékonysági árverésen értékesítik.

Az eljáráshoz szükséges szkennelési folyamat kényelmetlen, ugyanis mozdulatlanul kell állni hozzá, szegény Nádas György a stroboszkópszerű fénytől pánikrohamot is kapott, majd eltűnt és rosszullétre hivatkozva vissza sem ment - tolmácsolja a történteket a Bors. 

Forrás: Facebook/Sarka Kata

Nem így Sarka Katáék, akiknek nem okozott gondot a pózolás. "Szerencsére csupán másfél perc az egész, számomra csak abban volt nehéz, hogy mozdulatlanul kell állni, de ennyi időt ki lehet bírni a végeredményért. Csodálkozom, hogy Gyuri rosszul lett, hiszen ő is hozzá van szokva a színpad fényáradatához" – mesélte Kata. 

A napilap azt a hiánypótló információt is megtudta, hogy a  házaspár egyébként külön-külön állt modellt, de elárulták, hogy ha lesz megrendelés, ha valaki szeretne róluk közös 3D-s szobrot, ezzel a technikával az is megoldható.