Csütörtökön végérvényesen lezárult a B The First! tehetségkutató selejtezője. Rengeteg kiváló zenekar jelentkezett, de közülük csak nyolc zenekar mutathatja meg tudását a június 3-i döntőben Pesti Magyar Színházban. A tét, hogy ki léphet fel az idei VIVA Comet-gálán. Azt, hogy ki lesz a szerencsés, rajtad múlik: ITT szavazhatsz a kedvencedre!

 

A Pély Barna és az szjger.hu által útjára indított egyedülálló webes kezdeményezés, a B The First tehetségkutató verseny a finisbe ért.

Forrás: Thinstock

A döntőbe jutott zenekarok, nem mások, mint az Awful Mondays, a KungoVaga, a Dodgem, a #nofilter, a GEO, a The Popcorners, a KERI-tésés a The Rockforce. 

Most az első négy bandát mutatjuk be nektek, holnap pedig a további négy döntősről olvashatsz itt, a Life.hu-n. 

Az Awful Mondays, egy nagyváradi rockbanda! 2013 szeptemberében alakult, alapvető zenei stílusuk a punk rock, de szívesen játszanak hard rockot, pop rockot, alternatív rockot is. Bővebben itt olvashatsz róluk.

Forrás: szjger.hu

 

KungoVaga zenekar 2007-ben alakult, azt vallják magukról, hogy ők egy talpraesett, gondolkodó, saját véleménnyel rendelkező fiatalok zenélő baráti köre, akik örömzenélésre álltak össze.  "A verseny kapcsán végiggondoltuk és úgy éreztük, hogy miért ne foglalkozzunk ezzel komolyabban, hiszen nem csináljuk rosszul. Persze van hova fejlődnünk zeneileg is, meg érnünk is kell kicsit, de szerintünk jó az elképzelésünk a világról" -  mesélték. A srácokat itt ismerheted meg jobban. 

Dodgem elsősorban pop- és rockslágereket, jazz-rock feldolgozásokat játszik, de funky és jazz is gyakran szerepel műsorukon és természetesen saját számokat is készítenek. Sok "nagyszínpados" fellépésük volt már, imádják fesztiválokon megmutatni, mit tudnak. "Szeretnénk ismert - és a szakma által is elismert - zenészekké válni, és hogy a zene felnőtt korunkban is az életünk része legyen" - vallják. Csekkold őket is, itt! 

Forrás:szjger.hu

A  #nofilter - tehát: nincs szűrő - zenakar tagjai mindhárman különböző egyéniségnek vallják magukat. "A zenénkben nincsen határ, nincsenek szabályok. Bármilyen számot szívesen feldolgozunk" - olvasható a bemutatkozásukban, amelyet bővebben itt találsz.