Csúszik a Bubi átadása

Fotó: Vincze Barbara - Origo -
bérbicikli kötbér BKK Bubi T-Systems csúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 7-én kellett volna átadni a Bubit, a budapesti bérbringarendszert, most július a következő céldátum, addig pedig a T-Systemsnek kötbért kell fizetnie. Ha nem oldódnak meg a problémák, július 17-én akár fel lehetne mondani a szerződést, de azt sem a BKK, sem a főváros nem szeretné. 

"Kis csúszásnak vagyunk szemtanúi, de szerencsére már csak hetekben mérhető" – nyilatkozta a minap a sajtótájékoztatón a BKK és a T-Systems illetékese. A gond - ahogy elmondták - technikai jellegű, a napelemről működtetett oszlop és a biciklik fedélzeti számítógépének összehangolása tart ilyen sokáig.

Fotó: Vincze Barbara - Origo

A T-Systems előreláthatóan 180 millió forint kötbért fog kifizetni a csúszás miatt, a teljes projekt egyébként 1,1 milliárdba kerül. Ha július 16-áig nem készül el a rendszer, akkor felbonthatják a szerződést, ám ez ellen szól, hogy akkor újra kellene indítani az egész tendereztetést, az pedig még nagyobb csúszással járna.

A héten már a BKK és a T-Systems több száz munkatársa is teszteli a rendszert, és ha ezen túl vannak, indul az ezer fős tesztüzem, amire bárki jelentkezhet, és féléves bérletet kap majd jutalmul, ha megosztja tapasztalatait.

Így alakulnak előreláthatóan az árak

Egy éves teljes árú bérlet 18 900 forint lesz. Ha valakinek van éves BKK-bérlete, akkor ennek a felébe kerül . Az első ezer fő pedig 12 ezres bérletet kap, ebből ötezer lebiciklizhető. (Félóráig ingyenes a rendszer, ezzel ösztönzik, hogy tegyék vissza a kerékpárt az emberek, hogy használhassa azt más is. Utána kell fizetni.)

Segítség! Madárfiókát találtamhttp://www.life.hu/news/20140603-az-yvette-ciklon-viharai-miatt-megserult-madarakat-igy-lehet-megmenteni.htmlAz Yvette-ciklon viharai miatt rengeteg kismadár pusztult el vagy pottyant ki a fészekből. Ha ezzel találkozunk, természetes, hogy segíteni szeretnénk, no, de hogyan? Íme, a megoldás.NewsFotó: Hámori Zsófia/Life.huŐ Biddy, a világutazó sünihttp://www.life.hu/news/20140603-biddy-a-vilagutazo-sun-az-instagram-sztarja.htmlMa a sünök szerelmeseinek kedveskedünk, és nem mással, mint Biddyvel, a kis világutazó tüskéshátúval. A disznócska most az internet legújabb sztárja, imádnivaló pofikájával pedig hol a világ egyik, hol a másik tájáról néz bele a kamerába. NewsOrigoÚjítást vezet be a Skypehttp://www.life.hu/news/20140528-skype-translate-nevvel-fordito-ujitast-vezet-be-a-microsoft.htmlVáratlan, érdekes új funkciót jelentett be népszerű, ingyen telefonálós programjához a Microsoft. A Skype Translator személyi tolmácsként közel valós időben fordít majd, amikor más nyelven beszélő emberrel társalgunk - tudta meg a hvg.hu.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.