Mint ahogyan a Life.hu megírta, Schobert Norbi kiverte a biztosítékot posztjával, amelyben azt a kérdést feszegeti, vajon igazuk van-e azoknak, akik plus size szépségversenyek rendezésével a duciság elfogadása mellett kampányolnak. Az "ügy" nem maradt folytatás nélkül.

Posztja után Norbi a Facebookon, majd a Borsban magyarázta a bizonyítványát. Szerinte félreértették a szavait, ő nem a túlsúlyosak ellen, hanem éppen az érdekükben szólt.

Forrás: SuperTV2

"Nem szépségversennyel kezdődik a kövér emberek elfogadása. Aki kiakadt azon, amit mondtam, az egyszerűen nem érti a sza­vai­mat. Én azt állítom, hogy egy duciszépségversenyen nem a szépségnek tapsolnak a nézők, hanem a bátorságnak. Bátrak ezek a lányok, mert meg merik mutatni a testüket. De ezzel senki sem segít rajtuk, ettől nem lesz jobb az életük, hiába gondolják azt, hogy egy verseny után több önbizalmuk lesz. Nem lesz. Tíz kiló felesleg még jól tud állni, de húsz, harminc már egészségügyi kockázatot jelent" - nyilatkozta a Borsnak a fitneszguru, aki közösségi oldalán viszont azt állítja, semmi ilyet nem mondott a lapnak. A felháborodásának természetesen szintén a közösségi oldalon adott hangot. 

"Miért kell mást írni, mint amit az interjúalany mond? Interjú után cikket nem megküldeni? Telefont nem felvenni? Semmi gond! Csak pont azt mondtam, hogy túlsúlyos Nő is szép és bátor!!! Igénytelen szót sem használtam és elismerően nyilatkoztam a plus size versenyekről. Egy sor származik tőlem: A túlsúly elfogadása nem a szépségversenyen kezdődik. Ja! A kövér szót sem használom" - fakadt ki, majd hozzátette: "sírni és hányni tudnék egyszerre"