Az ország háza egy olyan látványos jelkép, amely politikai oldaltól és országra való tekintet nélkül százezreket gyönyörködtet el évről évre, akik a pénzt sem sajnálják a látványosságra.

 

Rekordszámú, közel 400 ezer látogató és több százmillió forintos bevétel a Parlament tavalyi mérlege. A Blikk megtudta: 397 ezer látogatót és 623 millió forintot hoztak csak tavaly az eladott jegyek. Az idén pedig közelít a 250 millióhoz a bevétel, és még a szezon beindulása előtt, május végéig 171 ezren nézték meg a Duna partján fekvő csodás épületet.

Forrás: Thinkstock

A lap szerint általában kacskaringózó, százméteres sorok állnak a Parlament bejáratánál. A látogató megnézheti a koronát, a kupolát, de az ülésteremben megtekintheti honatyáink bársonyszékeit is.

Az Országgyűlés Sajtóirodája az újsággal közölte, hogy a bevételből a hivatal kiadásait csökkentik.

A teljes jegyár 3500, ám az EU- polgároknak, így a magyaroknak is kedvezmény jár, nekik 1750 forint. Igaz, csak holnapig, július 1-jétől 20 százalékkal emelkedik az ár. Ilyenformán az sem kizárt, hogy idén a korábbiaknál is nagyobb bevétellel számolhat a parlamenti büdzsé.