Barack Obama amerikai elnök is végigizgulta a Belgium-Egyesült Államok meccset a Fehér Házban. Az amerikaiak azonban kiestek a nyolcaddöntőből.

Aki látta a kedd esti Belgium-USA párharcot, az egyrészt egy nagyon jó meccset nézhetett végig, másrészt biztos sokakban felmerült a kérdés: mikor lett az amerikai csapat ennyire jó? Nos, az amerikai emberek is elkezdtek lelkesedni a foci iránt, amely egyre népszerűbb. A brazil focivébé nyolcaddöntőjének utolsó meccsét Barack Obama is végigkövette a tévében a Fehér Ház mellett, az Eisenhower kormányzati irodaházban. 

Forrás: MTI/EPA/Bloomberg pool/Andrew Harrer

Az elnök úgy tűnik, nem szurkolt eléggé: a belgák 2-1-re győztek, így ők menetelnek tovább a negyeddöntőbe, Amerika pedig kiesett. Arról azonban a keddi találkozó után nincs vita, hogy látjuk majd még az amerikaiakat vébédöntőben.

A meccs előtt egyébként a belga miniszterelnök, Elio di Rupo fogadást akart kötni Obamával, hogy ki nyeri a meccset. Természetesen belga sörben mérte volna a tétet, de az amerikai elnök végül nem reagált a kihívásra.