Siralmas állapotban a 3-as metró! Döbbenetes videó készült

Fotó: Hajdú D. András - Origo -
alagút füst szerelvény sín életveszély Metróért Egyesület 3-as metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 3-as metró alagútjában készült friss videó szerint a sínek repednek, az alagút ázik, a kocsik elöregedtek. Úgy tűnik, eddig csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb katasztrófa. De vajon meddig tart a mázli?

Szerda éjjel az index.hu engedélyt kapott, hogy lemenjen a 3-as metró alagútjába, hogy felderítsék, milyen állapotok uralkodnak odalent. A bejárást az Együtt-PM frakció kezdeményezte és járta ki a BKV-nál. A videóból kiderült, hogy a sínek felkeményedtek, könnyen törhetnek. Az orosz kocsik már csaknem 40 évesek, korrodálnak, akár ki is lyukadhatnak.

Fotó: Hajdú D. András - Origo

Talajvízre és olajos sárra is bukkantak az alagútban, utóbbi könnyen tüzet foghat – hívja fel a figyelmet a Metróért Egyesület elnöke a kisfilmben, amelyet alább te is megnézhetsz. Hangsúlyozza továbbá, hogyha az alagútban füstölni, égni kezdene egy szerelvény komolyabban, ezek a szellőző berendezések nem tudnak 10-15 percig friss levegőt biztosítani több 100, akár 1000 utasnak, amíg ők ki tudnának menekülni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.