Vérző szurkolók, betört kirakatok, oszlatás – nem viselték jól a vereséget az argentinok

Forrás: MTI/EPA/EFE/Enrique Garcia Medina -
Brazília argentin válogatott vereség Buenos Aires focivébé döntő német válogatott zavargás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zavargások törtek ki Buenos Aires központjában vasárnap este, a labdarúgó-világbajnokság döntője után. Az argentinok 1-0-ra kikaptak a németektől.

Ahogy a Life.hu is megírta, vasárnap este Németország negyedik alkalommal vihette haza a világbajnoknak járó trófeát a brazíliai focivébén. Az argentinok nyakába így ezüstérmek akasztottak. Az argentin válogatott veresége miatt Buenos Airesben több száz felbőszült fiatal kirakatokat tört be, autókat és közlekedési lámpákat rongált meg és kövekkel dobálta meg a kivonult rohamrendőröket, akik könnygázzal, vízágyúkkal és gumilövedékekkel próbálták feloszlatni a tömeget.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Enrique Garcia Medina

A Buenos Aires belvárosában lévő obeliszk környékén kitört zavargásokban legalább hetvenen megsérültek, köztük tizenöt rendőr. A hatóságok több mint ötven embert őrizetbe vettek. A randalírozók tévés közvetítőkocsikat is megtámadtak, valamint egy bárt és egy színházat is kifosztottak.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Enrique Garcia Medina

Helyszíni beszámolók szerint a meccs utáni órákban még kifejezetten fesztiválhangulat uralkodott az argentin fővárosban, csak késő estére fajult el a helyzet. Szemtanúk szerint sokan kisgyerekükkel karjukban menekültek el az obeliszk környékéről, miután kitört az erőszak – írja az MTI.

Ő az a férfi, aki megzavarta a vébédöntőt, de senki nem láthattahttp://www.life.hu/news/20140714-egy-orosz-ferfi-megzavarta-a-nemetorszag-argentina-merkozest-a-fociveben.htmlAz orosz Youtube-sztárnak sikerült behatolnia a pályára, majd futkároznia egy sort a kamerák kereszttüzében. Mi mégsem láthattuk.NewsBalaton Sound-os fiút gázolt el a vonat Zamárdibanhttp://www.life.hu/news/20140714-balaton-soundrol-hazaindulo-fiut-gazolhatott-el-a-vonat-zamardiaban.htmlVonatgázolás történt Zamárdinál hétfőn kora reggel – írja a sonline.hu. A hír24.hu pedig úgy tudja, a szerelvény csonkolta a fiú lábait és koponyasérülést is szenvedett.News--David Beckham is ott volt a 2014-es focivébén http://www.life.hu/news/20140713-david-beckham-is-ott-volt-a-2014-es-fociveben.htmlA világ legszexisebb focistája, David Beckham is ellátogatott a 2014-es focivébé döntőjére, ahol a lelátón izgulta végig a Német-Argentin meccset.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.