Zavargások törtek ki Buenos Aires központjában vasárnap este, a labdarúgó-világbajnokság döntője után. Az argentinok 1-0-ra kikaptak a németektől.

Ahogy a Life.hu is megírta, vasárnap este Németország negyedik alkalommal vihette haza a világbajnoknak járó trófeát a brazíliai focivébén. Az argentinok nyakába így ezüstérmek akasztottak. Az argentin válogatott veresége miatt Buenos Airesben több száz felbőszült fiatal kirakatokat tört be, autókat és közlekedési lámpákat rongált meg és kövekkel dobálta meg a kivonult rohamrendőröket, akik könnygázzal, vízágyúkkal és gumilövedékekkel próbálták feloszlatni a tömeget. 

Forrás: MTI/EPA/EFE/Enrique Garcia Medina

A Buenos Aires belvárosában lévő obeliszk környékén kitört zavargásokban legalább hetvenen megsérültek, köztük tizenöt rendőr. A hatóságok több mint ötven embert őrizetbe vettek. A randalírozók tévés közvetítőkocsikat is megtámadtak, valamint egy bárt és egy színházat is kifosztottak.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Enrique Garcia Medina

Helyszíni beszámolók szerint a meccs utáni órákban még kifejezetten fesztiválhangulat uralkodott az argentin fővárosban, csak késő estére fajult el a helyzet. Szemtanúk szerint sokan kisgyerekükkel karjukban menekültek el az obeliszk környékéről, miután kitört az erőszak – írja az MTI.