Merkel az öltözőben bulizott, sörözött a győztes német válogatottal

Forrás: AFP/Guido Bergmann -
buli Sami Khedira Angela Merkel ünneplés német kancellár öltöző focivébé világbajnok német válogatott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angela Merkel német kancellár természetesen ismét a helyszínen szurkolta végig a Németország-Argentína döntőt, majd a világbajnok németekkel partizott az öltözőben. Nagyon kúl!

Angela Merkel ismét szívvel-lélekkel szurkolt csapatának a brazíliai focivébé döntőjén. A német kancellár állva örömködött, amikor a német Götze berúgta a győztes gólt.

Így örült Angela Merkel német kancellár és Joachim Gauck német elnök, alattuk Orbán Viktor, aki már kevésbé lelkes Forrás: MTI/EPA/Marcus Brandt

Aztán az öltözőben folytatódott a dzsembori: a világbajnok német válogatott körbevette Merkelt.

Forrás: AFP/Guido Bergmann

A kancellár és Joachim Gauck államfő sörrel is koccintott a játékosokkal, akik közül többen is, például Sami Khedira is szelfiket posztolt a politikussal.

Merkel és Khedira Forrás: Facebook/Sami Khedira

Merkel egyébként külsőségekben is alaposan rákészült a fináléra: nemzeti színű kövekből álló nyakláncot viselt, a karján pedig egy focilabda alakú táska volt, ugyancsak fekete-piros-sárga színösszeállításban – tudósít az MTI.

Vérző szurkolók, betört kirakatok, oszlatás – nem viselték jól a vereséget az argentinokhttp://www.life.hu/news/20140714-a-focivebe-dontoje-utan-az-argentinok-veresege-miatt-zavargasok-tortek-ki-buenos-airesben.htmlZavargások törtek ki Buenos Aires központjában vasárnap este, a labdarúgó világbajnokság döntője után. Az argentinok 1-0-ra kikaptak a németektől.News--Ő az a férfi, aki megzavarta a vébédöntőt, de senki nem láthattahttp://www.life.hu/news/20140714-egy-orosz-ferfi-megzavarta-a-nemetorszag-argentina-merkozest-a-fociveben.htmlAz orosz Youtube-sztárnak sikerült behatolnia a pályára, majd futkároznia egy sort a kamerák kereszttüzében. Mi mégsem láthattuk. Korábban kétszer is történt hasonló eset a brazíliai focivébén.News--Németország nyerte a 2014-es futball világbajnokságot! http://www.life.hu/news/20140713-nyerte-a-2014-es-futball-vilagbajnoksagot-gratulalunk.htmlA 0-0-lal végződő játékidő után a hosszabbítás döntött: a 2x15 perces hosszabbítás 116. percében a német Götze rúgta be a győztes gólt. Ezzel Németország negyedszer vihette haza világbajnoki aranyat.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.