Nyíregyháza kék szem vörös vari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A makik fajához tartozó vörös varik - két hím és egy nőstény - egy hónapja jöttek világra a Nyíregyházi Állatparkban. Most átestek életük első orvosi vizsgálatán is.

A vörös varik egy hét után kezdtek kijárni a fészkükből és most látta őket először állatorvos. 14 napig kék volt a szemük, most már sárga.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Néhány szó a vörös variról

A vörös vari testhossza 50-60 cm, farkának hossza 65 cm. Tömege 3,2 kg és 4,5 kg között változik. Csuklóján lévő szagmirigyeket területe megjelölésére használja.
A veszélyeztetett vörös vari kényelmes állat. Délelőtt sütkérezik a melegben és csak alkonyatkor indul táplálékot keresni. Ez a makiféle akár 20 egyedből álló csapatokban él, amelyben mindig egy nőstényé a vezető szerep. Tápláléka szinte kizárólag gyümölcsökből áll, de néha eszik rovarokat és madártojásokat is.
(Forrás: Wikipedia)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.