Megtalálták a maláj gép második fekete dobozát is

Forrás: AFP/Fred Neeleman -
fekete doboz zuhanás Ukrajna rakéta USA oroszbarát maláj gép Putyin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták a lezuhant malajziai utasszállító gép második fekete dobozát is a mentőalakulatok péntek reggel a kelet-ukrajnai Donyeck megyében. Az Egyesült Államok szerint föld-levegő rakétával lőtték le a gépet. Putyin Ukrajnát okolja, amiért a térségben nincs béke, de NEM tagadta, hogy oroszbarát szeparatisták lőhették le a gépet. Közben öt embert nem azonosítottak még, nem tudni magyar áldozatról.

Kövesd az Origo percről percre tudósítását a tragédiáról IDE kattintva!

A területet ellenőrzésük alatt tartó oroszbarát szakadárok csütörtökön már megtalálták a repülőgépen használt adatrögzítő berendezés egyikét. Az ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata szerint ukrajnai időszámítás szerint péntek reggel 7 óráig 121 ember holttestét találták meg a malajziai légitársaság Boeing-777-es utasszállító repülőgépe csütörtöki kelet-ukrajnai katasztrófájának helyszínén – írja az MTI.

Forrás: AFP/Fred Neeleman

A gép helyi idő szerint csütörtökön 16 óra 20 perckor tűnt el a radarernyőkről, majd 17 óra 15 perckor fedezték fel a Donyeck megye sahtarszki járásában lévő Rozszipne és Hrabove falvak közötti nyílt terepen a repülőgép lángoló roncsait. Az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó gép fedélzetén összesen 298 ember volt, köztük a 15 tagú személyzet. Valamennyien szörnyethaltak, köztük az AIDS elleni mozgalom egyik kimagasló alakja.

A repülőgép roncsai, az utasok holttestei, a bőröndök és kézipoggyászok Torez térségében, Rozszipne és Hrabove között három kilométeres sávban szóródtak szét.

Kína és a Malaysia Airlines malajziai légitársaság repülőgépei is más útvonalon közlekednek Ukrajna közelében.

Az Egyesült Államok szerint föld-levegő rakétával lelőtték a malajziai légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó gépét. Washington szerint nagy valószínűséggel Oroszország által támogatott ukrán szakadárok lőtték le a gépet. A Daily Mail szerint Putyin úgy nyilatkozott, ez a tragédia nem történt volna meg, ha béke lenne a térségben, ahol az ukrán kormány, illetve az oroszbarát szakadárok hónapok óta harcban állnak egymással. Ugyanakkor nem tagadta, hogy orosz szeparatisták lőtték le a gépet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.