Mi, földi halandók nehezen tudjuk elképzelni, mennyi nehézséggel és lemondással jár, ha valaki egy királyi családba születik. Nevezetesen Viktória svéd királyi hercegnőként, vagyis a svéd trón várományosaként: pontosan 1980-ban, a hercegnő születésének évében fogadta el a parlament, hogy az uralkodó legidősebb gyermeke legyen a koronaherceg – nemtől függetlenül. A Life.hu modern kori hercegnők sorozatában Viktória svéd királyi hercegnőről mesélünk.

Viktória hercegnő ettől kezdve reflektorfényben élte életét. Talán ez volt az egyik oka annak, amely miatt a tizenéves hercegnő csontsoványra fogyott, a svéd bulvárlapok pedig anorexiájáról kezdtek cikkezni. A hercegnő felépülése után minden erejét tanulmányaiba fektette: az elit gimnázium után Svédországban, Franciaországban, majd az Egyesült Államokbeli Yale Egyetemre járt, ahol többek között diplomáciát tanult.

A hercegnő 1997-ben normális testsúllyal és lefogyvaForrás: AFP/Mikrut/Rostlund

Amilyen fegyelmezetten készül a trónra Svédország leendő királynője, olyannyira hallgat a szívére, ha szerelemről van szó: Svédország leendő királynője 2002-ben találkozott először a személyi edző és edzőteremtulajdonos Daniel Westlinggel.

Viktória kislányával, Estellával, édesanyjával, Szilvia királynéval és férjével, Dániel herceggelForrás: AFP/Jonas Ekstromer

A diploma nélküli férfit a pletykalapok tudósítói a legkevésbé sem találták elégnek ahhoz, hogy leendő királynőjük oldalán megjelenhessen. A pár türelme később meghozta gyümölcsét, a király áldását adta házasságukra, 2012-ben pedig megszületett kislányuk, aki az Estella nevet kapta.