Maláj gép – már 251 holttestet találtak meg

Ukrajna holttest lelövés hűtővagon maláj gép Malaysia Airlines mentőalakulat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már 251 holttestet és 66 testrészt találtak meg a mentőalakulatok a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, ahol a maláj gép csütörtökön lezuhant. A holttesteket hűtővagonokba rakták a szeparatista fennhatóság alatt lévő Torez vasútállomásán.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban bizonytalan hírek láttak napvilágot a holttestek sorsáról. Az MTI azt írja, már 251 holttestet megtaláltak és hűtővagonokba rakták, a Reuters hírügynökség azonban úgy értesült, a felkelők akadályozzák, hogy a szerelvény elhagyja a települést.

Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

A kutatás 120 négyzetkilométeren zajlik. A keresés a fegyveres felkelők jelenlétében történik, akik zavarják a munkálatokat - állította sajtóközleményében az ukrán katasztrófavédelem. A kijevi hatóságok 810 embert vontak be a keresésbe, közte a katasztrófavédelem 335 emberét.

A katasztrófában 298 ember vesztette életét. Az utasok ausztrál, holland, indonéz, kanadai, német és új-zélandi állampolgárok voltak. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa várhatóan hétfő este hoz határozatot arról, hogy induljon nemzetközi vizsgálat a malajziai utasszállító katasztrófájának feltárására.

További infókért látogass el az Origóra!

A Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata csütörtök délután zuhant le Kelet-Ukrajnában, miután föld-levegő rakétával kilőtték. Egyre több információ utal arra, hogy az oroszbarát lázadók szedték le az utasszállítót, Buk típusú rakétával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.