Már 251 holttestet és 66 testrészt találtak meg a mentőalakulatok a kelet-ukrajnai Donyeck megyében, ahol a maláj gép csütörtökön lezuhant. A holttesteket hűtővagonokba rakták a szeparatista fennhatóság alatt lévő Torez vasútállomásán.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban bizonytalan hírek láttak napvilágot a holttestek sorsáról. Az MTI azt írja, már 251 holttestet megtaláltak és hűtővagonokba rakták, a Reuters hírügynökség azonban úgy értesült, a felkelők akadályozzák, hogy a szerelvény elhagyja a települést. 

Forrás: MTI/AP/Dmitrij Loveckij

A kutatás 120 négyzetkilométeren zajlik. A keresés a fegyveres felkelők jelenlétében történik, akik zavarják a munkálatokat - állította sajtóközleményében az ukrán katasztrófavédelem. A kijevi hatóságok 810 embert vontak be a keresésbe, közte a katasztrófavédelem 335 emberét.

A katasztrófában 298 ember vesztette életét. Az utasok ausztrál, holland, indonéz, kanadai, német és új-zélandi állampolgárok voltak. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa várhatóan hétfő este hoz határozatot arról, hogy induljon nemzetközi vizsgálat a malajziai utasszállító katasztrófájának feltárására.

További infókért látogass el az Origóra

A Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata csütörtök délután zuhant le Kelet-Ukrajnában, miután föld-levegő rakétával kilőtték. Egyre több információ utal arra, hogy az oroszbarát lázadók szedték le az utasszállítót, Buk típusú rakétával.