50 perccel felszállás után vesztette el a kapcsolatot az Air Algerie a géppel, amely 116 embert szállított. Már hajnalban meg kellett volna érkeznie Algírba. Állítólag heves zivatarok voltak a térségben. Először úgy tudták, a gép Niger felett zuhant le, de a legfrissebb hírek szerint Maliban történt a szerencsétlenség.

Kövesd az Origo percről-percre tudósítását a hírrel kapcsolatban, hogy ne maradj le semmiről!

Az Air Algerie közölte: felszállás után 50 perccel kapcsolatot vesztett egy MD83 típusú géppel, amely 110 utassal és hatfős személyzettel a fedélzetén Algírba tartott csütörtökön – írja a hvg.hu több hírforrásra hivatkozva. A 110 utasból a hírek szerint csak 4 algériai állampolgár volt. 

IllusztrációForrás: AFP/Laurie Dieffembacq

A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougou-ból indult 0 óra 45 perckor indult, és hajnali 5 óra 40 percre kellett volna megérkeznie.

Az Info Afrique honlap azt írja, a két város között rendszeresen jártak repülők, de a területet "kockázatosként" tartották számon, amióta az iszlamisták betörtek Maliba, ahol át akarják venni a hatalmat és bevezetni az iszlám jogrendet, a saríát.

A Twitteren közzétettek egy radarképet, amelyen jól látszik, hogy heves viharok voltak azon a területen, ahol a gép eltűnésekor járhatott, módosítania is kellett útvonálát az időjárás miatt.

Egy algériai televízió úgy értesült korábban, hogy Niger felett zuhant le a repülőgép. A legfrissebb hírek szerint azonban a gép Gao városától 70 km-re, Mali keleti részén zuhant le - írja a CNN.

A gépet a spanyol Swiftair vállalat működtette az algériai légitársaság megbízásából. A spanyol cég az esetről közleményt adott ki csütörtök délelőtt, amelyben megerősítették a híreket. Azt írták: a repülőnek hajnali 5 óra 10 percre kellett volna megérkeznie, és azóta sem lehetett kapcsolatba lépni a géppel. A hatfős személyzetből ketten voltak a pilóták, négyen a légiutas-kísérők.

Egy hete zuhant le az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó maláj gép, fedélzetén 285 utassal. A gépet nagy valószínűséggel föld-levegő rakétával lőtték le oroszbarát lázadók.

Szerdán pedig Tajvanon történt újabb szerencsétlenség. Egy utasszállító repülőgép sikertelen kényszerleszállást hajtott végre a szigetországhoz tartozó, nyugati fekvésű Penghu-szigetek egyik szigetén. A halálos áldozatok száma a legfrissebb jelentések szerint 48, tíz sérültet kórházban ápolnak.