Megpróbálták ellopni a Szépművészeti Múzeum egyik képét

Forrás: wikipedia -
kép Magyar Nemzeti Galéria Leonardo Da Vinci lopás Szépművészeti Múzeum Madrid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Art on the Street from Budapest című, madridi szabadtéri kiállításán egy francia turista megrongálta és el akarta lopni egy Leonardo-grafika másolatát - adta tudtul az MTI. 

A francia turista a Tanulmány két harcos fejéhez című rajz másolatát vágta ki, a Szépművészeti által szerződtetett spanyol éjjeliőr azonban a tolvajt ártalmatlanná tette, és a rablást megakadályozta - közölte a hírügynökséggel hétfőn a budapesti múzeum.

Forrás: wikipedia


Az anyagi kár a 400 eurót nem haladta meg, ezért a spanyol büntetőjogi szabályozás értelmében a rendőrség elengedte az elkövetőt, és a Szépművészetire bízta annak eldöntését, hogy kíván-e feljelentést tenni a tolvaj ellen. A múzeum nem élt ezzel a lehetőséggel, a kiállítás szponzora a Hewlett Packard cég pedig pótolta a másolatot

A két budapesti múzeum Madrid belvárosában, a Plaza de Colónon július közepétől augusztus 9-ig mutatja be 25 remekművét, mások mellett El Greco, Leonardo, Raffaello, Velázquez, Goya, M.S. mester, Szinyei Merse, Ferenczy és Munkácsy műveinek pontos reprodukcióit három méter magas molinókon, összesen nyolc installáción.

Leállt a Facebook - Csupán egy hibaüzenetet kaptunkhttp://www.life.hu/news/20140801-augusztus-1-jen-penteken-este-leallt-a-facebook.htmlPénteken délután hat óra előtt pár perccel eleinte nehézkesen töltött be, majd elérhetetlenné vált a Facebook. Az oldalon a Sorry, something went wrong hibajelentést olvashattuk. Azóta minden helyreállt.News--Leállt a Facebook - Csupán egy hibaüzenetet kaptunkhttp://www.life.hu/news/20140801-augusztus-1-jen-penteken-este-leallt-a-facebook.htmlPénteken délután hat óra előtt pár perccel eleinte nehézkesen töltött be, majd elérhetetlenné vált a Facebook. Az oldalon a Sorry, something went wrong hibajelentést olvashattuk. Azóta minden helyreállt.News--Kigyulladt egy tízemeletes ház szemétledobójahttp://www.life.hu/news/20140801-kigyulladt-egy-harmadik-keruleti-lakohaz-szemetledoboja.htmlÉg egy tízemeletes ház szemétledobója Budapesten, kimenekítik a lakókat.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.