Elvesztette a pert Michael Schumacher felesége, Corinna

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
síbaleset elutasítás rehabilitáció Corinna Schumacher kóma Forma-1 Michael Schumacher bíróság per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok nejének keresetét a bíróság elutasította. Ebben le akarta tiltani a róla megjelent képeket, amelyek a Schumi balesete utáni napokban készültek.

Michael Schumacher felesége a német ZDF-et, valamint a Taz című napilapot perelte be, miután ezekben olyan fotók jelentek meg róla, amelyeken éppen a december 29-én síbalesetet szenvedett férjéhez siet a grenoble-i kórházba – írja a telesport.hu.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

A tartományi bíróság azonban visszautasította Corinna Schumacher keresetét. Azzal indokolták, hogy a tudósításában mindkét médium éppen más médiumok magatartását kritizálta, és ehhez használta fel a kérdéses képeket – mégpedig nem kizárólag a kíváncsiság kielégítése és az olvasók szórakoztatása céljából.

Corinna július végén három magazin ellen is pert indított, és akkor a kölni bíróság megtiltotta az indoklás szerint a magánszférát sértő képek közlését az említett sajtóorgánumoknak. A különbséget a mostani esetben az jelentette, hogy a bíróság nagy közérdeklődésre számot tartó, komoly hírértékű eseménynek tekintette a balesetet, amelyről a következő napokban rengeteg médium tudósított.

Schumacher állapotáról egyébként már régen adtak ki hivatalos tájékoztatást. Júliusban még arról szóltak a hírek, hogy jól halad a rehabilitációja, kommunikál családjával és hamarosan hazaengedik.
Az expilóta júniusban ébredt fel a kómából. Tavaly december 29-én a francia Alpokban szenvedett életveszélyes síbalesetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.