Michael Schumacher hétszeres Forma-1-es világbajnok nejének keresetét a bíróság elutasította. Ebben le akarta tiltani a róla megjelent képeket, amelyek a Schumi balesete utáni napokban készültek.

Michael Schumacher felesége a német ZDF-et, valamint a Taz című napilapot perelte be, miután ezekben olyan fotók jelentek meg róla, amelyeken éppen a december 29-én síbalesetet szenvedett férjéhez siet a grenoble-i kórházba – írja a telesport.hu. 

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

A tartományi bíróság azonban visszautasította Corinna Schumacher keresetét. Azzal indokolták, hogy a tudósításában mindkét médium éppen más médiumok magatartását kritizálta, és ehhez használta fel a kérdéses képeket – mégpedig nem kizárólag a kíváncsiság kielégítése és az olvasók szórakoztatása céljából.

Corinna július végén három magazin ellen is pert indított, és akkor a kölni bíróság megtiltotta az indoklás szerint a magánszférát sértő képek közlését az említett sajtóorgánumoknak. A különbséget a mostani esetben az jelentette, hogy a bíróság nagy közérdeklődésre számot tartó, komoly hírértékű eseménynek tekintette a balesetet, amelyről a következő napokban rengeteg médium tudósított.

Schumacher állapotáról egyébként már régen adtak ki hivatalos tájékoztatást. Júliusban még arról szóltak a hírek, hogy jól halad a rehabilitációja, kommunikál családjával és hamarosan hazaengedik.
Az expilóta júniusban ébredt fel a kómából. Tavaly december 29-én a francia Alpokban szenvedett életveszélyes síbalesetet