A soroksári önkormányzat magas díjat ajánlott fel a soroksári gyilkosság nyomravezetőjének. Korábban az áldozat férje is vérdíjat tűzött ki.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, szeptember 25-én lesz az első évfordulója, hogy kocogás közben megöltek egy fiatal nőt Soroksáron. A kerület lakói az eset óta kevésbé érzik magukat biztonságban, ezért a futópályát, ahol a gyilkosság történt, közvilágítással kivilágítja az önkormányzat a főváros támogatásával, illetve Soroksár saját rendőrkapitányságot is kap – írja a Blikk.  

IllusztrációForrás: Thinkstock

A lap úgy értesült, hogy nyomravezetői díjat tűztek ki, amelyet a kerületi önkormányzat finanszírozna meg a rendőrségnek. Ennek összege egymillió forint lesz, a tárgyalások még zajlanak az Országos Rendőr-főkapitánysággal a díjkitűzés módjáról.

Az áldozat férje, Kardos Lajos szerint csak akkor jár a nyomravezetőnek a jutalom, ha érdemben hozzájárul a nyomozáshoz. Örül a díj kitűzésének, és reméli, az országos rendőrkapitány is kiegészíti még az összeget, hiszen ennél sokkal több pénzt költöttek eddig nyomozásra. Korábban egyébként ő is 200 ezer forintot ajánlott fel annak, aki a tettesek nyomára vezeti a rendőröket.