internetsebesség Internet Slowdown Day lassúság Fight for the Future internet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holnap, szeptember 10-én lesz az Internet Slowdown Day, azaz az internet lelassításának napja. 

Hogy mi is ez? Netes aktivisták mutatják be, hogy nézne ki az internet, ha életbe lépne az Amerikában régóta erőltetett új netsemlességi szabályzás, és azzal kialakulnának a gyors, illetve lassú sávok, azaz nem mindenki ugyanolyan sebességgel juthatna hozzá minden tartalomhoz - írja a Reddit nyomán az Index.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Ma, ha betöltünk egy weblapot, saját kapcsolatunk sebessége és a szerverek gyorsasága határozza meg, mennyi idő alatt tölt be az oldal. A jövőben - a netsemlegességi szabályozás értelmében - mesterségesen lassítanának bizonyos, nagyobb adatforgalmat generáló oldalakat.

Az akció mögött a Fight for the Future (Harcolj a jövőért) csoport áll, a kezdeményezéshez pedig olyan nagy cégek is csatlakoztak, mint a Reddit, a Kickstarter, a Mozilla, a Meetup, a Foursqare, a Vimeo, a Bittorrent, a Wordpress és a Netflix.

Az elavulás ellen küzd a Meztelen Kézenállóhttp://www.life.hu/news/20140908-a-meztelen-kezenallo-budapesten-a-szabadsag-hidnal-is-levetkozott.htmlÖt éve utazik a világban egy férfi, aki nagyvárosok ikonikus pontjain ledobja a ruháit és tökmeztelenül kézenáll. Most a Daily Mail ezek közül szedett össze néhányat, az összeállításba mi is bekerültünk, ahogy a "névtelen pucér" pasi a Szabadság hídon mutatványozik.NewsOrigoGazdira várnak a nyugdíjas rendőrkutyákhttp://www.life.hu/news/20140905-orszagos-rendor-fokapitanysag-dunakeszi-oktatasi-kozpontja-gazdat-keres-a-nyugdijas-rendorkutyaknak.htmlAz Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központja gazdát keres azoknak az ebeknek, akik hosszú évek rendőrségi szolgálata után most nyugdíjba vonulnak. News--Fehér rinocéroszborjú született Tel-Avivban - nézd, milyen tüneményes!http://www.life.hu/news/20140903-feher-rinoceroszborju-szuletett-tel-avivban-a-szafariparkban.htmlMegszületett a tel-avivi Szafari Park első fehér nőstény orrszarvúbébije. Naná, hogy megmutatjuk nektek a cukiságot.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.