Victoria Beckham az ENSZ jószolgálati nagykövete lett

Forrás: MTI/EPA/Peter Foley -
divattervező focistafeleség New York AIDS ENSZ jószolgálati nagykövet Spice Girl Victoria Beckham
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ENSZ jószolgálati nagykövetévé nevezték ki a világszervezet New Yorkban zajló közgyűlésén Victoria Beckhamet. Az AIDS elleni küzdelemben segédkezik majd.

Csak kapkodjuk a fejünket, honnan indult és hová jutott el Victoria Beckham az elmúlt években. Anno csak mindenki focistafeleségként beszélt róla, majd ő volt az egyik Fűszeres lány. Egy ideje azonban már nem énekesnőként, hanem divattervezőként ér el egyre nagyobb sikereket. A napokban nyílt meg első üzlete Londonban, amelyet kihagyott, hogy ott lehessen New York-ban. Az ENSZ jószolgálati nagykövetének nevezték ki.

Victoria sajtótájékoztatója Forrás: MTI/EPA/Peter Foley

Kinevezése alkalmából azt mondta: minden tőle telhetőt meg akar tenni azért, hogy ne szülessenek HIV-fertőzött gyerekek. Hozzátette, fontos szakasz kezdődik az életében. "Nőként és anyaként kötelességem támogatni társaimat Minden nőnek joga van ahhoz, hogy biztosítsa gyereke egészségét" - hangsúlyozta. Elismerte, hogy nem tud mindent a témáról, de - mint mondta - felkészült segítői vannak.

Beszélt arról is, hogy be kellett töltenie a negyvenet, hogy ráébredjen, kötelessége segíteni másokon, különösen a beteg nőkön és gyerekeken.

David Beckham felesége idén Dél-Afrikában járt egy jótékonysági szervezet képviseletében. Ekkor született meg benne az elhatározás, hogy többet szeretne segíteni az AIDS elleni küzdelemben - írja az MTI.

/1404/_gy_l2014416151740

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.