A 18-szoros olimpiai bajnok úszó egy közleményben kért bocsánatot a kihágásért.

Letartóztatták Michael Phelpset. A 29 éves olimpiai bajnokot Baltimore-ban fülelték le a rendőrök, amikor helyi idő szerint kedd reggel 84 mérföld per órával (135 km/órával) hajtott ott, ahol csak 45-tel mehetett volna.

Forrás: AFP/Robyn Beck

A helyszínen végzett szondáztatás után kiderült, véralkoholszintje közel kétszerese volt a megengedett értéknek. A rendőrök őrizetbe vették, és befolyásolt állapotban történt vezetés, gyorshajtás, illetve záróvonalas előzés miatt letartóztatták. „Tisztában vagyok vele, milyen veszélyes, amit csináltam és vállalom a felelősséget a tetteimért. Tudom, hogy ez most nem jelent olyan sokat, de mélységesen sajnálom, hogy csalódást okoztam mindenkinek" – olvasható Phelps hivatalos közelményében.

Napi 12 000 kalóriát eszik Michael Phelps
A mindössze 29 éves amerikai úszóbajnok lenyűgöző eredményei az egész világot izgatták: vajon mi lehet a titka? A 18 olimpiai arannyal büszkélkedő sportoló nem mindennapi étrendjéről ITT írtunk.

Az úszó a jelentések szerint végig nagyon együttműködően viselkedett, később szabadlábra helyezték. Nem ez volt az első ilyen alkalom Pheplsnél: 2004-ben, 19 évesen szintén ittas vezetés miatt kapták el. „Egy életre tanultam a hibámból" – mondta akkor. A Mirror fejtegetései szerint amennyiben az úszót bűnösnek találják, börtönbe is kerülhet.