Változik 800 gyógyszer ára, olcsóbb lesz a távhő, minimálisan emelkedik a lakossági gázár, és új számot kapott az egyetemes belföldi tudakozó is - tudta meg az Origo. 

Október 1-től 396 koleszterin- és vérnyomáscsökkentő készítmény olcsóbb lesz - van, amelyik 60 százalékkal is kevesebbe kerül majd -, de szinte ugyanennyi normatív támogatású gyógyszer ára emelkedni fog, átlagosan 3,5 százalékkal.

Forrás: AFP

Olcsóbb lesz október elsejétől a távhő, a jelenlegi árnál 3,3 százalékkal,a lakossági gázdíj azonban 5-13 százalékkal emelkedhet.

Drágulhat a kenyér is, erről még augusztusban nyilatkozott Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke. A Napi Gazdaságnak azzal indokolta az áremelést, hogy a hazai sütőipari vállalatok négy éve nem emelték listaáraikat, a dráguló liszt és a gyenge forint miatt azonban idén ősszel 25-30 százalékos áremelkedésre lehet számítani.

Forrás: Koncz Tamás - Origo

Módosul a belföldi egyetemes tudakozó száma, és új vállalat, az Invitel áll a szolgáltatás mögé: a tudakozó száma a 198 helyett 11-800 lesz októbertől, a régi számot tárcsázókat pedig hangüzenet figyelmezteti a változásra.

A változásokról részletesen az Origón olvashatsz