Torznak, méltatlannak és egyoldalúnak nevezte az ELTE bölcsészkarának dékánja az egyetemista hallgatókról kialakult képet, amelyet a média sugall. Dezső Tamás az intézmény honlapján tette közzé állásfoglalását, amelyben a hallgatók vétségeiről is ír.

Nem szabad a hallgatókról a sajtóban sztereotípiákká kövesülő képet festeni, amely szerint ők csak buliznak, isznak, trágár nótákat énekelnek, korruptak, belterjesek és még politikailag is befolyásoltak - emelte ki többek között Dezső Tamás. Hozzátette: lehet, hogy a hallgatók élvezik az életet, buliznak, esetleg trágár nótákat énekelnek (kárt okozva az egyetem hívnevének), de ők azok, akik adományokat gyűjtenek, akik kimennek a gátakra homokzsákot pakolni, rengeteg tudományos konferenciát, tanácskozást szerveznek. Szerinte a sajtóban kezd egyoldalú, torzés méltatlan kép kialakulni az egyetemistákról.

A hallgatók és a hallgatói önkormányzati tisztviselők sem szentek, de "semmivel sem rosszabbak, mint bármelyikünk". Elkövetnek hibákat, vétségeket, bizonyos bűnöket is, és mindenkinek el kell nyernie méltó és arányos büntetését - fogalmazott a dékán.

Dezső Tamás megerősítette, az adott ügyeket az egyetem és az érintett karok vizsgálják. Az ELTE rektora szeptember közepén kari szinten fegyelmi eljárásokat indított az intézmény két idei gólyatáborában történtek miatt. A fonyódligeti, tanítóképző kari gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt, a jogász gólyatáborban obszcén, trágár dalokat énekeltettek. Az előbbi eset miatti fegyelmi eljárás még zajlik. Az utóbbi miatt a héten három hallgatót két félévre, egy hallgatót pedig egy félévre eltiltottak tanulmányaik folytatásától az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán lefolytatott fegyelmi eljárás során.