A Forbes magazin idén először állította össze magyarországi listáját a leggazdagabb emberekből, amelynek élére a LiveJasmin oldal alapítója, Gattyán György került.

Már nem az OTP Bank vezérigazgatója, Csányi Sándor a leggazdagabb magyar a Forbes magazin top 100-as listája szerint. Idén Gattyán György került az első helyre, akinek vagyonát 174,3 milliárdra becsülte a lap.

Fotó: Indik Marcel

A LiveJasmin alapítója tavaly harmadik helyen állt a leggazdagabbak listáján, és annak ellenére sikerült most az első helyre kerülnie, hogy januárban a kedvezőtlen magyar piaci körülményekre hivatkozva Luxemburgba költöztette cégét.

Gattyán György, akitől Andy Vajnáék bérlik budapesti luxuspalotájukat, fiatalkora óta rendszeresen dolgozott: az iskola mellett kőműves édesapja mellett segédkezett, később a kilencvenes években kipróbálta magát biztosítási ügynökként, az MTV-nél hangmérnökgyakornokként, ingatlanérték-becslő is volt, később vegyeskereskedést üzemeltetett – írta korábban az Origo. A LiveJasmin nevű, alapvetően erotikus oldalt 2003-ban alapította meg. A Forbes magazin második helyére a 159,5 milliárdos vagyonnal rendelkező Csányi Sándor került, a dobogó harmadik fokán Demján Sándor áll 146, 3 milliárddal.