Átadták az Egyesült Arab Emírségek első villamosvonalát Dubajban. A luxusszerelvényeken első osztályú kocsik is vannak, a megállók pedig légkondicionáltak.

Tűzijátékkal tarkított pompás megnyitóünnepség keretében adták át az első villamosvonalat november 11-én, 11 óra 11 perckor Dubajban. Ez a Közel-Kelet első villamosa, amelyen –akárcsak a dubaji metrón - van külön nőknek és gyerekeknek kijelölt rész, ahová nem mehetnek be a férfiak, illetve első osztály (gold) is, ahol nagyobb, kényelmesebb székek találhatóak, persze felárért. A szerelvény elejének gyémánt alakja van. Nagyon elegáns...

Forrás: MTI/EPA/Ali Hajder

A megállók klimatizáltak. Nincs felsővezeték, hanem a földről veszi az áramot. A most átadott új szakasz 10,6 km hosszú és 11 megállóból áll. A vonal építése 1,09 milliárd dollárba, azaz 270 milliárd forintba került.

Így fest belülről a szerelvényForrás: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Mit szólnátok, ha nálunk is ilyen villamosok járnának?

Mitől olyan elképesztően népszerű Dubaj? Milyen fejlesztések várhatók még a városban? A Life.hu-nak exkluzív interjút adott Khalaf Ahmad Al-Habtoor, a térség egyik megálmodója. Olvasd el IDE kattintva!