Gyémántalakú luxusvillamos jár Dubajban

Forrás: MTI/EPA/Ali Hajder -
luxus Közel-Kelet Dubaj villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átadták az Egyesült Arab Emírségek első villamosvonalát Dubajban. A luxusszerelvényeken első osztályú kocsik is vannak, a megállók pedig légkondicionáltak.

Tűzijátékkal tarkított pompás megnyitóünnepség keretében adták át az első villamosvonalat november 11-én, 11 óra 11 perckor Dubajban. Ez a Közel-Kelet első villamosa, amelyen –akárcsak a dubaji metrón - van külön nőknek és gyerekeknek kijelölt rész, ahová nem mehetnek be a férfiak, illetve első osztály (gold) is, ahol nagyobb, kényelmesebb székek találhatóak, persze felárért. A szerelvény elejének gyémánt alakja van. Nagyon elegáns...

Forrás: MTI/EPA/Ali Hajder

A megállók klimatizáltak. Nincs felsővezeték, hanem a földről veszi az áramot. A most átadott új szakasz 10,6 km hosszú és 11 megállóból áll. A vonal építése 1,09 milliárd dollárba, azaz 270 milliárd forintba került.

Így fest belülről a szerelvény Forrás: MTI/AP/Kamran Dzsebreili

Mit szólnátok, ha nálunk is ilyen villamosok járnának?

Mitől olyan elképesztően népszerű Dubaj? Milyen fejlesztések várhatók még a városban? A Life.hu-nak exkluzív interjút adott Khalaf Ahmad Al-Habtoor, a térség egyik megálmodója. Olvasd el IDE kattintva!
Less be Robert Pattinson új otthonába!http://www.life.hu/news/20141113-robert-pattinson-uj-hollywood-hills-i-otthonarol-keszult-kepek-nezz-be-az-alkonyat-sztarjahoz.htmlHollywoodi sztárhoz képest meglehetősen visszafogott birtokot vásárolt magának az Alkonyat sztárja. A kényelmi faktorról azért ő sem mondott le. Kukkants be Robert Pattinson új otthonába!News--Facebook-újdonság: köszönd meg ismerőseid barátságát videoüzenettel!http://www.life.hu/news/20141113-facebook-ujdonsag-koszond-meg-ismeroseid-baratsagat-videouzenettel.htmlÚjabb meglepetéssel rukkolt elő a közösségi portál: készíts videót a barátaidnak!News--Még egy világsztárt csíphetsz el hazánkban: Jeff Daniels is megérkezetthttp://www.life.hu/news/20141112-jeff-daniels-budapestre-erkezett-ridley-scott-filmjenek-forgatasara.htmlJeff Daniels amerikai színész is Budapesten van már, Ridley Scott forgatására érkezett hazánkba, csakúgy, mint korábban Matt Damon.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.