A magyar zenekartól már megszoktuk a parodizálást és mások kifigurázását, ám úgy tűnik, ezúttal kicsit túllőttek a célon.  

A csapat nemrég egy olyan felvételt jelentetett meg, ahol egy korábban elhunyt énekesről humorizálnak - ez először fordult elő a zenekarral. Mirigyék Bódi László Cipő egyik dalával viccelődtek: ,,Ó, én barom, hittem neked, a kismadárnál rosszabb már nem jöhet, a cipőt húzzuk fel a lábra, a kacsát meg vigye el a nátha" – így hangzik a Szájber gyerek, kérjél bocsánatot című felvétel egyik mondata.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

A csapat egyik tagja, Sipos Tomi azt mondta a Blikknek, ez a paródia még évekkel ezelőtt készült egy tévéműsorhoz, és nem is emlékeztek arra, hogy van benne utalás az elhunyt énekesre. ,,Akkoriban ez volt a véleményünk, de ez a részlet most csak­ugyan elkerülte a figyelmünket. Nem voltak előttünk a szövegek, amikor a lemezt szerkesztettük..."

Forrás: MTI/Kollányi Péter

A Republic zenekar tagjai azt nyilatkozták a bulvárlapnak, hogy nem szeretnének a témával foglalkozni, Cipő húga azonban megszólalt: ,,Egyáltalán nem örülök, hogy lemezen is megjelent a dal, mert ez így tényleg morbid, ráadásul a bátyám soha nem volt híve az ilyen paródiáknak. Nem szerette, ha utánozzák, és nem is adott nekik soha paródiaengedélyt, ezért fel is volt háborodva, amikor hallotta, koncerten már előadták a Szállj el, kismadár átiratát, egy klipjükben pedig olyan kabát volt az egyik tagon, amilyet Laci viselt akkoriban. Ugyanakkor kétségtelen, ezek a paródiák valahol talán azt is igazolják, hogy Laci igazi jelenség volt" - mondta Bódi Marica.