A téli szezon nem csak a csokigyártóknak kedvez, beindult a Mikulás-biznisz is. Ha a szülők imádott gyereküknek Télapóval szeretnének kedveskedni, és apuka nem szívesen öltözik be, bárki rendelhet házhoz menő Télapót. A közvetítőcégek ajánlatai alapján felmértük, mindez mennyibe kerül. 

Az iskolai és céges rendezvényeken kívül már otthonunkban is fogadhatjuk a gyerekek nagy szakállú kedvencét. Ha az ügyfél úgy akarja, kísérővel is érkezhet a Mikulás, krampuszokkal, angyalkákkal, Télanyó vagy akár extrém esetben bohócok kíséretében. Emellett a Mikulás szinte mindenre hajlandó egy kis felárért cserébe: kérhetünk gitározó, éneklő, lufihajtogató, táncoló és extra magas verziót is. (Bizony, van olyan cég, amelyik extraként 2 méternél magasabb Mikulást közvetít.)

Life.hu

Kérésre a házi Mikulás ajándékot is oszt, természetesen a megrendelő kontójára, általában többfajta előre gyártott csomagból választhatnak.

Az egyéni Mikulások ára fél órára 12 és 40 ezer forint között, a kísérővel érkezőké pedig 20 és 55 ezer forint között mozog. Reggel 6 és 10 között délelőtti akciós Mikulást is bérelhetnek azok, akiknek korán kelő a gyermeke, vagy spórolni szeretnének.

Télapó is a nemzetközi sikerekre hajt, igény szerint angol és német nyelvű műsort is rendelhetünk.

Persze nem csak a gyerekekre gondoltak, a felnőtt férfiakat is meglephetjük csinos Mikulás-lánnyal, aki igény esetén virgáccsal dorgálja meg a rossz fiúkat, de az ő ára már borsosabb, 40 ezer forint fél óra.