Megvan az ítélet: 500 ezer forintos pénzbüntetést kapott a Class Fm az emberi jogok megsértése miatt, amikor a gólyatábori erőszakon viccelődtek a reggeli adásban.

Mint arról már korábban a Life.hu is beszámolt, Sebestyén Balázsék szeptember 1-jén azon poénkodtak, hogy az ELTE gólyatáborában nemi erőszak történt. „Milyen gólyatábor ez, ahol a végén valakit megerőszakolnak?" - kérdezte Sebestyén Balázs. „Vacsora, tábortűz, erőszak a program" - hangzott el a Morning show-ban. 

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vizsgálatot rendelt el az ügyben és 500 ezer forintos pénzbírságra, valamint a jogsértésről beszámoló közlemény beolvasására és annak közzétételére kötelezte a Class FM-t - írja a Bors. A rádióműsor után Balázsék bocsánatkérő levelet fogalmaztak meg az ELTE és a nyilvánosság számára. Úgy látszik, ez nem volt elég, a Médiatanács nem nekik adott igazat.

A Life.hu a történtek után felhívást tett közzé Törd meg a csendet! címmel. 

Törd meg a csendet!
Segíts abban, hogy a szexuális erőszakról való beszéd ne legyen tabu. Amennyiben szexuálisan bántalmaztak, vagy tudomásodra jutott olyan eset, ahol valaki más áldozattá vált, akkor írj nekünk a TORDMEGACSENDET@LIFE.HU e-mail címre. Segítsünk együtt, hogy ez mással ne történhessen meg.